Starší dorost porazil Kometu 4:2, vyhrál pošeté v řadě a vyhoupl se do čela tabulky

Do 38. minuty utkání držela Kometa vedení nad domácím týmem. Pak se ale díky gólům Strmisky, Fryšary a dvakrát Krejčiříka povedlo ševcům otočit skóre zápasu ve svůj prospěch. V závěru ještě snížil brněnský Havránek. I tak ale svěřenci trenéra Roberta Svobody zvítězili 4:2 a alespoň dočasně se dostali do čela tabulky. Nutno podotknout, že druhý Třinec má o dva zápasy méně a ztrácí jen bod.
23.kolo, čt 20.11.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
4:2
(0:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 38. Strmiska (Váňa), 43. Fryšara (Stiksa, Sirota), 53. Krejčiřík, 58. Krejčiřík (Werbik) – 2. Hájek (Čejka), 60. Havránek (Hájek, Gotthard). Rozhodčí: Dobeš – Smilek, Novák. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Ling – Padrnos, Sirota, Váňa, Kosorin, Fridrich, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Karafiát, Bainar, Werbik

Slavíček – Petrla, Trnka, Sedláček, Zukal, Hájek, Kratochvíl, Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.

Kometa vstoupila do zápasu jako blesk. Hned první střela na branku v zápase skončila gólem. Čejka se zmocnil kotouče za brankou, naservíroval ho mezi kruhy, kde byl neobsazený Libor Hájek a ten poslal z první střely na branku hosty do vedení. Zlín měl v 8. minutě šanci vyrovnat. Karafiát se objevil neobsazený na kruhu, udělal si kličku směrem k brankáři, ale jeho následná střela skončila jen na hrudi gólmana Slavíčka. To bylo z první periody vše.

Začátek druhé třetiny příliš možností na gól nenabídl. To hlavní přišlo až v závěru druhé dvacetiminutovku. Ve 38. minutě usměrnil střelu Budila za záda Slavíčka Petr Strmiska. A o minutu později mohlo být s Kometou ještě hůř. Sirota po buly nahodil kotouč na branku a brněnský obránce ho tečoval tak nešťastně, že málem skončil za zády Slavíčka. Ten puk sice vyrazil, ale domácí se ještě dostali k dorážce, která skončila jen v náruči brankáře Komety. Závěr třetiny ještě vyostřila potyčka mezi Werbikem a Ferdou. Nebýt rychlého zásahu rozhodčích byla by z toho bitka.

Závěrečná třetina ještě slibovala zajímavou bitvu, ale tak úplně svá očekávaní nenaplnila. Ševci totiž udeřili už dvě minuty po přestávce. Stiska předal puk na Štěpána Fryšaru, ten si pohrál s gólmanem a zasunul puk za jeho záda. Obrat byl dokonán. Zlín však nepolevoval. Právě naopak. Většina třetiny se odehrála na polovině Komety. Šanci měl v 48. minutě hry Ferda. Pak byla k vidění i menší bitka mezi Peškou a Sedláčkem, i v té byli úspěšnější domácí. Poté zase ševci předvedli hokejové umění. Obránci nechali trestuhodně dva zlínské hráče před brankářem a Vojtěch Krejčiřík se za pomocí důrazu napotřetí prosadil a protlačil kotouč do sítě.

Stav byl 3:1 pro domácí a ti i nadále chtěli hrát. Werbik mohl jít do úniku, ale chyběla mu rychlost. Tak alespoň zakončil z kruhu, ale Slavíček si z jeho ránou poradil. V 58. minutě přišel velmi smolný gól pro Brno. Vojtěch Krejčiřík vystřelil z kruhu, nebo možná jen nahazoval před branku, a jeden z bránících hráčů Komety si puk srazil do vlastní sítě. Krejčiřík tak přidal svůj druhý gól v utkání. Kometa si v závěru ještě zahrála přesilovku a povedlo se ji snížit. Tomáš Havránek se ocitl u levé tyčky, otřel puk o obě tyče brány a ten poté zamířil do sítě. Kometa přidala i třetí branku, ale až po vypršení času. Takže konečné skóre zůstalo na stavu 4:2 pro Zlín.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Bylo to jedno z nejlepších utkání v naší soutěži. Kometa byla výborný soupeř. K vidění byly kombinace a bruslení na obou stranách. Ke konci jsme se prosadili střelecky a jsme spokojeni, že i v omezené sestavě se nám daří.