Starší dorostenci po divokém průběhu přestříleli Vítkovice 8:5

Starší dorostenci Zlína vyhráli ve 24. kole RAKO extraligy na ledě Vítkovic 5:8 a v tabulce se drží na druhé pozici za vedoucím Třincem. Utkání mělo velmi divoký průběh, domácí vedli po první třetině 4:1, ale hosté se zvedli a po čtyřiceti minutách byl stav 4:6. Vítkovičtí sice vstřelil kontaktní branku, ale Zlín opět odskočil a konečný účet zápasu je nakonec 5:8.
24.kolo, so 22.11.2014, ČEZ Aréna Ostrava
Vítkovice
Zlín
5:8
(4:1, 0:5, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. Malina (Spratek), 10. Malina (Spratek), 18. Malina (Stupka), 20. Hartmann (Malina, Ďurkáč), 46. Toman (Raška) – 18. Peška (Karafiát), 23. Fryšara (Bainar), 24. Werbik (Peška), 33. Strmiska (Werbik, Padrnos), 36. Krejčiřík (Václavek, Karafiát), 36. Werbik, 56. Krejčiřík (Karafiát, Václavek), 59. Fryšara (Krejčiřík, Budil). Rozhodčí: Mikula – Gančařík, J. Gebauer. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 39:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:6, 5:6, 5:8.

Šimeček – Gabrhelík, Veřmiřovský, Šendera, Ďurkáč, Čechman, Krčmář, Slíž – Raška, Malina "C", Toman, Vondál, Bernát, Spratek, Stupka, Danielčák, Hartmann, Šala.

Ling (od 18. Odložilík) – Padrnos, Sirota, Váňa, Kosorin, Fridrich, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Václavek, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Karafiát, Bainar, Werbik "C".

Hráči Zlína neměli vůbec šťastný začátek, nejprve se sice ubránili svému oslabení, ale poté dostali možnost početní výhody. V té však místo vstřelení gólu inkasovali. Krejčiřík nezachytil na modré čáře puk a v přečíslení dva na jednoho ujel Spratek s Malinou, první jmenovaný našel krásnou nahrávkou právě kapitána Vítkovic Vlastimila Malinu a ten se nemýlil. Netrvalo ani dvě minuty a Vlastimil Malina skóroval podruhé, když mu mezi kruhy nabil opět Spratek. Zlín mohl snížit v přesilovce, ale ta se mu nepovedla.

A tak se branky dočkal až v čase 17:15, když nahození Davida Pešky skončilo v síti. Jenže... Za pouhých šest sekund vystřelil od červené čáry opět Vlastimil Malina a puk skončil za zády Linga, kapitán domácích tak dokonal hattrick a tím vyhnal brankáře hostů z brány. Ale i jeho náhradník Odložilík brzy inkasoval, do sirény ještě Malina našel dobře postaveného Ondřeje Hartmanna, který zvyšoval již na 4:1.

Jen těžko odhadovat, co se dělo v kabině Beranů, ale ve druhé třetině to bylo zcela o něčem jiném. Na rozdíl dvou gólu snižoval Štěpán Fryšara a necelou minutu ho svou trefou následoval Nicolas Werbik, jenž tečoval pokus Pešky. Vyrovnání přišlo po polovině zápase v přesilovce, kdy přesně pálil Petr Strmiska. A obrat skóre byl dokonán v čase 35:05, kdy Václavek našel před odkrytou bránou Vojtěcha Krejčiříka, kterému nedělalo problém skórovat. A za 19 sekund byl při úniku faulován Nicolas Werbik a dostal možnost trestného střílení, které proměnil. Na ukazateli tak svítilo skóre 4:6.

Vítkovičtí snížili při vyloučení Krejčíříka, kdy Raška našel Radima Tomana, jenž snížil. Ale právě vyloučený Vojtěch Krejčiřík byl střelec sedmého zlínského gólu, když se nejlépe zorientoval ve zmatku před bránou Ostravanů a zvýšil na rozdíl dvou branek. Dvě a půl minuty před koncem zápasu zkusili domácí hru bez brankáře, ale v ní se dostal ke kotouči Štěpán Fryšara a uzavřel tak střelecký účet zápasu na stavu 8:5 pro Ševce.