Starší dorost s rozsáhlou marodkou podlehl Třinci

Starší dorostenci prohráli v posledním 28. kole RAKO extraligy staršího dorostu doma s Třincem 1:3, ale nutno podotknout, že hráli opět ve velké marodce, dnes ve čtrnácti lidech. Utkání bylo plné šancí, ale gól jsme viděli až ve druhé třetině, a to hned dva, bohužel pro domácí v brance Odložilíka. Ve třetí periodě sice snižoval Krejčiřík, ale třináct vteřin před koncem pečetil výhru Ocelářů Roman. Berani skončili po základní části druzí a nyní je před nimi nadstavbová část.
28.kolo, so 6.12.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 51. Krejčiřík (Karafiát) – 27. Stuchlík (Hrehorčák), 32. Kofroň (Poruba, Švaňa), 60. Roman (Adámek). Rozhodčí: Obadal – Bryška, Valentík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 21:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Odložilík – Padrnos, Sirota, Váňa, Schmied, Kosorin, Budil, Gazda – Strmiska, Václavek, Mikulec, Krejčiřík, Chytil, Karafiát, Bainar.

Hlaváč – Hrachovský, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Stwiertnia, Roman.

Hned první střela na bránu mohla být gólová, prázdnou bránu ale hosté při dorážce minuli. Stejnou možnost měl na druhé straně Chytil, ale puk pouze prosvištěl odkrytým brankovištěm. V gól se mohla proměnit i nešťastná teč třineckého beka, ale brankáře Hlaváče puk trefil. A když v samostatném úniku neuspěl ani zlínský Chytil, po první dvacetiminutovce byl stav bezbrankový.

Druhou třetinu začínali hosté v početní výhodě, v níž ale nastřelili pouze tyč Odložilíkovi brány. Zanedlouho vybídl Krejčiříka ke skórování Karafiát, první jmenovaný ale Hlaváčovi pouze vyprášil betony, ani následná dorážka Václavka v síti neskončila. Dostat Oceláře do vedení mohl Flok, ale odkrytou svatyni přestřelil. Oceláři se tak radovali až ve 27. minutě. Smůla stála při domácím brankářovi Odložilíkovi, nahození Hrehorčáka z půli hřiště mu propadlo, ale skončilo těsně vedle tyčky, tam však kotouč vzal Kryštof Stuchlík a do prázdné brány ho pohotově dopravil.

A ve 32. minutě to bylo již 2:0. Švaňa v přečíslení nahrál Porubovi, ten ale prázdnou bránu minul, pohotově však puk poslal před bránu, kde ho za brankovou čáru umístil David Kofroň. Další zásah mohl za minutu přidat Kaukič, Odložilík ale jeho bekhendovou kličku vykryl lapačkou. Domácí nepotrestali ani špatnou rozehrávku třinecké obrany, Sirota sice nahrával výtečně postavenému Bainarovi, ten ale zívající prázdnou bránu netrefil. Za Ševce nesnířil v samostatném úniku ani Krejčiřík.

Po další chybné rozehrávce Ocelářů našel Hlaváč Karafiáta, ale ten neuspěl, druhý jmenovaný ale puk pohotově vrátil do brankoviště, kde díky důrazu snížil Vojtěch Krejčiřík. Vyrovnání mohlo přijít v 59. minutě, ale domácí nastřelovali pouze tyčky. Vše tak pečetil třináct vteřin před koncem hostující Miloš Roman, který z blízky prostřelil Odložilíka.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC PSG Zlín) "Musím poděkovat hráčům, že to zvládli, protože máme velkou marodku a včera zápas ve třinácti lidech, dnes ve čtrnácti, takže s takovým soupeřem to bylo náročné dvakrát tolik. Třinec potvrdil roli lídra naší skupiny. Mohli jsme to zdramatizovat, příležitosti jsme měli, ale dopadlo to spravedlivě."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín