MDO: Mladí Berani vyhráli pošesté v řadě, tentokrát porazili Vsetín

8. kolo Extraligy mladšího dorostu nabídlo valašské mezi Zlínem a Vsetínem. Domácí se dostali do vedení již po šestnácti vteřinách zásluhou Václavka, ale následně se soupeř dostal také do hry a vytvořil si několik slibných situací, které však zlikvidoval zlínský brankář Šimonů. Ale v polovině utkání hráli Berani dvojnásobnou přesilovou hru, která trvala 96 vteřin. Nakonec v ní se utkání zlomilo, skóroval Zmeškal a do konce druhé třetiny se ještě trefil Sedlák a Hefka. Ve třetí třetině už byla hra opatrnější a Zlín nakonec porazil soupeře ze Vsetína 4:0, přičemž Daniel Šimonů vychytal čisté konto.
8.kolo, ne 5.10.2014, PSG Aréna
Zlín
Vsetín
4:0
(1:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Sedlák (Václavek), 31. Zmeškal (Kowalczyk, Klauda), 34. Sedlák (Gába), 39. Hefka (Dobiáš) Rozhodčí: Šiška - Goňa, Hradil. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 46:18. Průběh utkání: 4:0.

Šimonů - Kowalczyk, Gába, Omelka, Klauda, Dvořáček, Jenáček, Marek - Hefka, Sedlák, Kočica - Dobiáš, Sedláček, Blažek - Nesrsta, Zmeškal, Pröschl - Kristek, Václavek.

Sachr (Od 41. minuty Juřička) - Nadymáček, Ondračka, Kamas, Kollár, Ševčík - Cabák, Brodek, Koňařík - Janošek, Gorás, Klímek - Zetocha, Žabčík, Půček - Vilém, Paroušek, Paťava - Hrňa.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Jsme velmi rádi za tuto výhru, ale nutno podotknout, že Vsetín byl v první třetině lepším mužstvem. My jsme především málo bruslili, ale naštěstí nás podržel brankář. Ve druhé třetině se naše hra už zlepšila. Nejdůležitějším faktorem byla naše využitá přesilovka 5 na 3, a poté už se utkání překlonilo na naši stranu, myslím, že jsme nakonec vyhráli po zásluze.

Jiří Weintritt (VHK Vsetín): Utkání bylo vyrovnané až do chvíle, kdy Zlín hrál dvojnásobnou přesilovou hru. Do té doby jsme měli trošku více ze hry a i nějaké gólové šance. Avšak tou přesilovkou se nám vše zhroutilo a poté už Zlín dominoval. Ačkoli na ono oslabení byli postaveni nejzkušenější hráči, Zlín stejně skóroval. Nezbývá nám tedy, než se z toho otřepat a soustředit se na další zápas.