MDO: Gólové hody skončily ve prospěch Beranů 8:7

Zlínští mladší dorostenci porazili ve 14. kole ELIOD extraligy olomoucké kohouty 8:7. Ševci vedli již ve 4. minutě o dvě branky zásluhou Zmeškala a Sedláka. Za Olomouc snížil Skopal, ale ještě do přestávky se prosadil zlínský Chytil. Ve druhé třetině se s góly roztrhl pytel, po trefách Sedláka, Chytila a Kowalczyka na straně domácích, a na straně hostí Spatharise, Urbana a Rutara byl stav po čtyřiceti minutách 6:4. Ve třetí části Hanáci ještě hru zdramatizovali, ale berani nakonec vedení udrželi a porazili kohouty 8:7. Zápas byl pro ševce i trochu nešťastný, přišli totiž o čtyři hráče základní sestavy. Mladší dorostenci Zlína tak stále vévodí své Východní skupině.
14.kolo, ne 2.11.2014, PSG Aréna
Zlín
Olomouc
8:7
(3:1, 3:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 1. Zmeškal (Sedlák), 4. Sedlák (Kowalczyk, Hefka), 18. Chytil (Dvořáček), 22. Sedlák (Hefka), 34. Chytil (Dobiáš), 35. Kowalczyk (Zmeškal), 47. Dobiáš, 49. Chytil (Dvořáček) – 13. Skopal (Galvas), 29. Spatharis (Skopal), 37. Urban (Galvas), 37. Rutar, 48. Urban (Vosátko), 58. Dajčar (Skopal, Štefka), 60. Urban (Holiš). Rozhodčí: Knap – Řezníček, P. Hradil. Vyloučení: 8:8. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:4, 7:4, 7:5, 8:5, 8:7.

Huf – Gába, Matyáš Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Jaroněk, Marek – Dvořáček, Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Janošek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Suhrada, Chytil.

Schejbal (od 22. Galuška) – Rutar, Dajčar, Krejčí, Mader, D. Vosátko, J. Galvas – Holiš, Klesla, Kořenek, Štefka, Skopal, Urban, Palinek, Wolf, Spatharis, Skřivánek.

Sotva si hráči Olomouce okusili led, inkasovali. Po 33 vteřinách nekompromisní ránou z mezikruží poslal ševce do vedení Lukáš Zmeškal. Hned vzápětí mohl navýšit Kočica, ale trefil jen Schejbala. I následný pokus byl nebezpečný, za brankáře Mory ale zaskočili obránci. A v polovině čtvrté minuty to už bylo o dvě branky, Zdeněk Sedlák střelou zápěstím do horního růžku nedal Schejbalovi šanci. Kohouti mohli snížit v 65 vteřin trvající přesilové hře pět proti třem, ale nestalo se tak, nýbrž až později. Miroslav Skopal zkusil střelu z úhlu a tak k jeho překvapení skončila až za zády brankáře Hufa. Berani ale odmítli jít do kabiny s jednobrankovým náskokem, a tak před sirénou vypálil Dvořáček, jeho ránu sice Schejbal vyrazil, ale jen před sebe, kde puk dorazil do sítě Filip Chytil.

Na začátku druhé třetiny hráli domácí přesilovou hru, a tu využil Zdeněk Sedlák, čímž Schejbala vyhnal na střídačku. Před polovinou utkání ale snížil na rozdíl dvou gólů Anagnotis Spatharis, který vyslal přízemní střelu, jenž si Huf zvedl nad hlavu a lapačkou nešťastně posunul do brány. Ale Zlín opět rychle odpověděl. Filip Chytil svou druhou brankou v zápase zvyšoval již na 5:2. A neuběhla ani minuta a ševci se radovali znova. Daniel Kowalczyk vyslal od modré čáry kotouč, jenž zaplachtil až za záda Galušky. Ale soupeř se nevzdal, ve 37. minutě snížil Martin Urban a zanedlouho po něm skóroval i Ludvík Rutar.

Po druhé pauze se Olomouc snažila aktivně snížit, ale veškeré jejich pokusy byli neúspěšně, a když už se něco povedlo, tak místo puku skončili její hráči v síti oni sami. Nakonec se ale prosadili opět domácí, kdys se Vojtěch Dobiáš trefil nad beton Galušky. Hosté nalezli rychlou odpověď, i když za velké pomoci kamarádky štěstiny. Vosátko nahazoval puk po mantinelu do pásma, Huf pro něj jel za bránu, ale kotouč v tom náhle změnil směr a odrazil se před nikým nehlídanou bránu přímo na hůl Martina Urbana, kterému už nedělalo problém skórovat. Ale ani ne do minuty si berani vzali své tříbrankové vedení zpět, když dovršil svůj hattrick Filip Chytil. Devátpu branku mohl přidat Zmeškal, ale orazítkoval jen levou tyč Galuškovy svatyně. Na drama zadělali hosté využitím početní výhody, ve které se prosadil Tomáš Dajčar. Pokusit se vstřelit kontaktní gól se snažila Mora při hře bez brankáře 6 na 4, a nakonec z toho gól byl. 13 vteřin před závěrečnou sirénou snižoval na rozdíl jediné branky Martin Urban. Na vyrovnávací gól se už ale kohouti nezmohli a tak odjíždí domů bez bodu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): "Dle mého výsledek hovoří za vše. Hrál se z naší strany bezstarostný hokej se špatnou obrannou hrou. Velmi dobře jsme začali díky vysokému nasazení. A když jsme v tom utkání získali dvou až tří brankový náskok, tak jsme začali hrát nezodpovědně a inkasovali. Kluci nejsou zvyklí bránit, spoustu utkání jsme teď vyhráli a já doufám, že tento těsný výsledek jim ukáže, že musejí dále makat, hlavně v obraně."

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): "S dnešním výkonem jsem spokojen. Klukům jsem řekl, že neberu prvních pět minut, kdy jsme dostali góly proto, že jsme ze soupeře měly velké obavy. Jsem rád, že kluci odehráli se Zlínem takový solidní zápas v sestavě, v jaké může příští sezónu hrát bez tří hráčů ve stejné znova. Odehráli jsme kvalitní zápas a byli jsme více než důstojný soupeř."