Mladší dorost zase vyhrál, tentokrát odjely Vítkovice s porážkou 0:4

V 16. kole ELIOD extralize přivítali zlínští mladší dorostenci na svém ledě Vítkovice. V zápase vedli od 10. minuty, kdy se v přesilové hře trefil Kowalczyk. Beranům s dařili početní výhody, další využil v poslední minutě prvního dějství Václavek. Vedení Ševců na na tři branky navýšil po pauze Pröschl, a ve 35. minutě svou druhou brankou v zápase zvyšoval Kowalczyk na konečných 4:0. Domácí brankář Huf kryl všech 27 střel a i on tak pomohl Zlínu k tomu, aby si upevnil vedení ve své skupině.
16.kolo, ne 16.11.2014, PSG Aréna
Zlín
Vítkovice
4:0
(2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kowalczyk (Sedlák, Zmeškal), 20. Václavek (Chytil, Gába), 22. Pröschl (Blažek), 35. Kowalczyk (Dobiáš). Rozhodčí: Knap - Goňa, P. Hradil. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 4:0.

Huf - Gába, Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Omelka, Dvořáček, Marek - Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Janošek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Chytil, Václavek.

Kardinál - Kaláb, Malík, Bílý, Ficek, Kučera, Juřena, Stareček - Richtár, Žemba, Konečný, Cháňa, Pastor, Baláž, Vícha, Urban, Gřesík, Sojka.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (HC PSG Zlín): "Náš začátek zápasu byl dobrý a hrálo se ve vysokém tempu. Ve druhé periodě to byl z naší strany výborný zápas, ale ta poslední byla někdy plná zbytečných soubojů, ale celkové utkání z naší strany hodnotím jako velmi povedené."