MDO: V posledním kole Přerov vyprovodil desítkou a vyhrál základní část

Mladší dorostenci Zlína si v posledním kole základní části parádně zastříleli, a to když Přerov porazili 10:0. Domácí zápasu vévodili již od začátku a soupeři nedali ani jiskřičku naděje. Soupeř sice reagoval dvojitým střídáním brankářů, ale brankostroj Ševců už nešel zastavit. Aktuálně se tým připravuje na nadstavbovou část, do které postoupil právě první Zlín, poté Třinec, Olomouc a Vítkovice, tuto čtveřici doplní ještě dva týmy ze skupiny Střed.
18.kolo, čt 20.11.2014, PSG Aréna
Zlín
Přerov
10:0
(4:0, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 1. Dvořáček (Dobiáš, Václavek), 2. Omelka (Suhrada), 13. Dvořáček (Gába), 15. Kočica (Blažek, Marek), 21. Dvořáček (Dobiáš), 28. Sedlák (Zmeškal, Kowalczyk), 43. Kowalczyk (Sedlák), 53. Zmeškal (Dobiáš), 57. Marek (Nesrsta), 57. Dvořáček (Dobiáš, Václavek). Rozhodčí: Knap – Wesley, Henčl. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 76. Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: 10:0.

Huf – Gába, Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Omelka, Dvořáček, Marek – Kočica, Sedák, Hefka, Blažek, Suhrada, Janošek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Václavek, Sebera.

Machač (od 2. – 43. Matoušek) – Gábriel, Pěnčík, Kleiner, Aulehla, Borot, Viktorin – Krátký, Raček, Hotěk, Antoníček, Petráš, Dobša, Knápek, Lašák.

Mladí Berani začali zápas aktivně a radovali se již po 19 vteřinách, kdy mezi betony prostřelil puk do brány Kryštof Dvořáček. Hned v následující minutě domácí udeřili podruhé zásluhou Pavla Omelky a svatyni Přerova opustil Machač. Přerovu se naskytla možnost na snížení při vyloučení Dvořáčka, ale v tom se spíše musel bránit tlaku Ševců. Ti mohli vést už 3:0, kdyby však Hefka trefil prázdnou bránu. Co nedokonal on, vzal na sebe opět Kryštof Dvořáček, tentokrát dorazil pokus Gáby. A za další minutu a půl to bylo už o čtyři góly, v samostatném úniku překonal Matušku Jonáš Kočica.

Kdo by čekal, že se Přerov v kabině zmátoří, tak byl asi zklamaný. Již po 13 sekundách druhé části totiž dovršil svůj hattrick Kryštof Dvořáček. Přerov poprvé zahrozil až ve 27. minutě, kdy ale oba pokusy Borota skončily v náručí Hufa. A tak se opět radovali hráči od Dřevnice, šťastným střelcem byl Zdeněk Sedlák. Sedmí gól do kabiny byl už na spadnutí, to by ale Kowalczyk musel mířit o trošku přesněji, orazítkoval tyč.

Zubři si o přestávce odpočinuli a nasedli opět na kolotoč, který v čase 42:08 začal trefou z kruhu Daniel Kowalczyk, jenž touto brankou donutil hostujícího kouče k dalšímu střídání gólmanů. Osmí gól přidali Ševci v oslabení, konkrétně Lukáš Zmeškal, který Machačovi ukázal, jak vypadají blafáky v jeho provedení. Komu se nedaří, smůlu přímo přitahuje, své o tom ví právě brankář Přerova. Jan Marek vystřelil a kotouč se od stínícího hráče odrazil do vzduchu, odkud si nakonec našel cestu za brankovou čáru. Dílo zkázy pro hosty dokončil svým čtvrtým gólem v zápase Kryštof Dvořáček, který zvyšoval na konečných 10:0.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (HC PSG Zlín): "Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně a odpovídal tomu i dobrý začátek. Faktem je, že soupeř byl oslaben o mnoho zraněných hráčů a měli jsme to tak jednodušší."

Martin Vojtek (HC Zubr Přerov): "Hráči Zlína nám ukázali krutou realitu, byli jasně lepší a přehrávali nás. Prostě jsme si tady udělali ostudu."