MDO: Nadstavbovou část začal výhrou nad Kometou 3:2

Mladší dorostenci Zlína dnes vstoupili do nadstavbové části ELIOD extraligy. V prvním kole se utkali s Kometou Brno a zápas byl vyrovnaný. V úvodu zápasu bylo mnoho šancí, ale první třetina přinesla jen branku domácího Kočici z 15. minuty. Ve druhé periodě se k němu přidal Sedlák a Dobiáš. Soupeř však zápas zdramatizoval, hned po pauze snížil Matěj Novák a minutu před koncem vstřelil kontaktní gól Svoboda. Ševci však vedení ubránili a berou tak tři body.
19.kolo, čt 27.11.2014, PSG Aréna
Zlín
Kometa Brno
3:2
(1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Kočica (Zmeškal), 22. Sedlák (Zmeškal), 39. Dobiáš (Sedlák, Václavek) – 41. Novák (Klenec, Král), 60. Svoboda (Zábranský, Král). Rozhodčí: Goňa – Šiška, Hradil. Vyloučení: 10:6, navíc Sedlák (ZLN) 10. minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Šimonů – Gába, Dřímal, Kowalczyk, Klauda, Omelka, Jaroněk, Dvořáček – Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Janošek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Václavek.

Dostál – Zábranský, Kučera, Král, Vašíček, Gloz, David – M. Novák, Klenec, Škvrně, Matula, Süss, Svoboda, Kunc, J. Novák.

Zápas začal nešťastně pro Brňany už při rozcvičce, kdy si zápěstí zlomil útočník Čajkovič. První vážnější šanci si vytvořili hosté, když se z trestné lavice vrátil Matula a hned se dostal ke kotouči, při koncovce ale nastřelil špičku betonu zlínského brankáře. Na druhé straně zahrozil Hefka, jenž tečoval nebezpečně nahrávku Sedláka. V dobré pozici bránu přestřelil Dobiáš, na druhé straně Zábranský orazítkoval pouze tyč.

Skóre se neměnilo ani při úniku Dvořáčka a následné dorážce Dobiáše. První branka byla tak k vidění až v 15. minutě. Jonáš Kočica se po návratu z trestné lavice dostal do přečíslení se Zmeškalem, který mu přihrál a Kočica střelou do protipohybu poslal domácí do vedení. V závěru třetiny ujel na Šimonů brněnský útočník, ale než zakončil, zazněla siréna.

Jestliže v první třetině se na branku i přes šance čekalo patnáct minut, domácí hráči to napravili ve druhé části. V čase 21:24 se měnilo skóre poté, co Zdeněk Sedlák pláchl sám na Dostála a bekhendovým blafákem ho překonal. Snížit mohli hosté v početní výhodě, nejprve si Šimonů s dělovkou od modré čáry poradil, při následné dorážce mu pomoha branková konstrukce. Zvýšit mohl Hefka, když Dostál neudržel střelu v náručí a zlínský forward se dostal k puku, avšak gólmanovi Komety vyprášil jen beton. Hosté se bránili zuby nehty a už vyhlíželi přestávku, té se však bez újmy nedočkali. Střela Vojtěcha Dobiáše z mezikruží propadla až za záda Dostála.

Prvního gólu se Kometa dočkala ihned po začátku třetí periody. Matěj Novák v přesilové hře napřáhl na modré a kotouč se zastavil až v síti. Dále se však hosté do vážnější možnosti nedostali, o přesilovou hru se rychle sami připravili. Pomoci jim mohla chybná rozehrávka domácího brankáře, ale Brňané se nedomluvili. Snížení přišlo 55 sekund před koncem třetí třetiny, kdy Matěj Svoboda tečoval střelu Zábranského. Avšak ukázalo se, že kontaktní gól Brna přišel pozdě, hosté totiž ani při power - play už srovnat nedokázali a tak všechny body zůstali ve Zlíně.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (HC PSG Zlín): "Kometa v první třetině lépe bruslila a byla tak asi lepší, měla spoustu vyložených šancí, ale podržel nás brankář. Ve druhé části jsme zabrali a drželi krok, podařilo se nám dát góly a udělat si náskok. v závěru kvůli naší nedisciplinovanosti z toho bylo drama, ale jsem rád, že se nám podařil vyhrát první duel v nadstavbové části."

Jan Konečný (HC Kometa Brno): "Měli jsme výborný nástup, v první třetině jsme měli pohyb, dobře jsme bruslili a byli u branky. Druhou třetinu jsme polevili, zbytečně jsme se nechávali vylučovat a to nás stálo body. V závěru jsme sice snížili, ale v power - play už jsme vyrovnat nedokázali. Měli jsme mít lepší tu druhou třetinu a nyní musíme začít pracovat na tom, abychom více stříleli a chodili do brány."