Ve vypjatém utkání vedli mladší dorostenci nad Olomoucí už 3:0, ale nakonec vyšli bodově naprázdno

Zlínští mladší dorostenci prohráli ve 4. kole nadstavbové části s Olomoucí 5:8. Zápas byl už v 10. minutě 3:0 a brankář Kohoutů Galuška opustil brankoviště. Hosté ale do pauzy snížili na rozdíl jediného gólu a ve druhé třetině zápas třemi brankami otočili. Ve třetí periodě mladíci z Hané přidali také tři zásahy a odvezli si tak ze Zlína všechny tři body.
22.kolo, čt 11.12.2014, PSG Aréna
Zlín
Olomouc
5:8
(3:2, 1:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 7. Kočica (Hefka, Marek), 10. Janošek (Dvořáček), 10. Hefka (Zmeškal, Kočica), 29. Zmeškal (Kočica, Hefka), 42. Kočica (Kowalczyk, Klauda) – 13. Galvas (Urban), 13. Janečko (Skopal, Pěcha), 25. Janečko (Skopal, Pěcha), 28 Pěcha (Janečko, Krejčí), 37. Kořenek (Klesla, Urban), 48. Galvas (Kořenek, Spatharis), 51. Spatharis (Kořenek), 59. Urban (Podlaha, Štefka D.). Rozhodčí: Škach - Wesley, Knap. Vyloučení: 10:11 navíc Podlaha a Rutar (oba OLO) 10 min. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 45:35. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:8.

Huf – Gába, Dřímal Tom., Kowalczyk, Klauda, Omelka, Jaroněk, Marek – Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Janošek, Dřímal Tad., Tobiáš, Pröschl, Zmeškal, Dvořáček.

Galuška (od 10. Schejbal) – Rutar, Krejčí, Mader, Galvas, Holiš, Klesla – Kořenek, Štefka D., Pěcha, Skopal, Urban, Podlaha, Janečko, Wolf, Spatharis, Skřivánek.

Domácí šli v zápase do vedení v 7. minutě zásluhou Jonáše Kočici. V čase 9:49 zvyšoval na 2:0 pro Ševce v početní výhodě Jáchym Janošek a již za devět sekund se trefil Vlastimil Hefka, čímž hostujícího brankáře Galušku vyhnal na střídačku. Ve 13. minutě se trefili také hosté, a to konkrétně Jakub Galvas při vyloučení Kočici. Ještě v té samé minutě se prosadil taktéž Jan Janečko. Se závěrečnou sirénou si ještě stihl desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku vykoledovat Rutar.

Po pauze na 3:3 opět při přesilové hře srovnával Jan Janečko a obrat hostů dokonal ve 24. minutě Martin Pěcha. Domácí se ale oklepali a do půl minuty zařídil opět nerozhodný stav Lukáš Zmeškal. Do přestávky ale Hanáci strhli vedení zase na svoji stranu, při hře čtyři na tři byl přesný Matěj Kořenek.

Zlínští hokejisté ale dokázali znovu vyrovnat, když se při dvojnásobné přesilové hře prosadil Jonáš Kočica. Jenomže ve 48. minutě svým někdejším spoluhráčům zasadil smrtící úder Jakub Galvas, sedmý gól Mory přidal Anagnotis Spatharis a při početní výhodě v 59. minutě skóroval na konečných 5:8 z pohledu Beranů Martin Urban.