Mladší dorost otočil zápas v Olomouci díky čtyřem brankám v závěrečné třetině

Zlínští mladší dorostenci porazili v 9. kole nadstavbové části A Olomouc, jenž je na samotném dně této skupiny a poslední bodový zisk byl právě na ledě Zlína. Na úvodní branku se čekalo až do 27. minuty, kdy se trefil hostující Dvořáček. Kohouti následně dvěma brankami zápas otočili, a rychle odpověděli i na srovnávací gól Dobiáše. Avšak ve třetí periodě Ševci nepříznivý stav čtyřmi trefami duel otočili a z ledu Hanáků si odvezli všechny tři body, čímž si upevnili svou první pozici.
27.kolo, čt 8.1.2015, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Zlín
4:6
(0:0, 3:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 30. Wolf (Dajčar, Rutar), 31. Skopal (Galvas), 39. Kořenek (Galvas, Pěcha), 57. Dajčar (Skopal, Kořenek) – 27. Dvořáček (Dobiáš, Chytil), 35. Dobiáš (Klauda), 48. Janošek (Dvořáček, Chytil), 50. Zmeškal (Kočica, Dobiáš), 56. Zmeškal (Kočica), 56. Chytil (Dvořáček). Rozhodčí: Cik – Doležel, Dopitová. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0 Diváci: 75. Střely na branku: 25:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:6, 4:6.

Fajgl – Rutar, Dajčar, Krejčí, Mader D., Vosátko, Galvas (C), Holiš, Klesla – Kořenek, Štefka D., Pěcha, Skopal, Urban M., Palinek, Wolf, Spatharis, Skřivánek.

Šimonů – Gába, Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Omelka, Marek – Kočica, Hefka, Blažek, Sedláček, Janošek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Dvořáček, Chytil (C).

Do utkání devátého kola nadstavbové části nastupoval Zlín jako jasný favorit. Zatímco Ševci vedou extraligovou tabulku, Olomouc se trápí na jejím dně. V utkání však nebyl velký rozdíl v umístění vůbec znát. Dvě slibné šance si sice vytvořil už v úvodu první třetiny aktivní Marek, pokaždé však narazil na připraveného olomouckého brankáře Fajgla.

Olomoučtí dlouho se Zlínem drželi krok. Kohouti i Ševci ale marně hledali střelecké štěstí, když jejich pokusy končily zásadně hodně mimo tři tyče. Jen pár vteřin před první sirénou ale přidělal starosti olomouckým hokejistům Kočica, když prokličkoval až před Fajgla a těsně před domácím brankářem si ještě chtěl přehodit puk. Na poslední chvíli mu ale v zakončení zabránil obránce Hanáků, který odpálil puk do bezpečí.

V šestadvacáté minutě se až do útoku prohnal rychlík Skopal, kolem pravé tyčky se ale puk pokoušel do brány dostat marně. Jen pár vteřin na to ale ukončili bezbrankový stav hosté. Ševci se po akci domácích dostali do rychlého protiútoku a Kryštof Dvořáček mířil přesně mezi betony Fajgla. Hosty první gól nakopl, avšak místo další branky putovali na lavici hanby hned dva z hráčů ve žlutomodré kombinaci. A Hanáci trestali. Olomoučtí si před bránou hostujícího týmu vyměnili párkrát puk a Petr Wolf pak svou střelou vymetl pavučiny v horním růžku brány Šimonů.

Trvalo jen 36 vteřin a síť za zlínským gólmanem se rozvlnila podruhé. Po zmatku před bránou hostujícího gólmana dokázal puk mezi tři tyče usměrnit Miroslav Skopal. Radost z otočení skóre ale červenobílým nevydržela moc dlouho. Ještě před koncem druhé dvacetiminutovky dokázal prostřelit zlínského gólmana Vojtěch Dobiáš. Pár minut na to si ale Kohouti znovu brali svůj náskok zpět. Po neuznané brance Urbana se podařilo protlačit puk do brány Matěji Kořenkovi.

Čtyřicátá osmá minuta ale přinesla další srovnání z holí Zlína. Jáchym Janošek dostal na modré čáře až příliš mnoho prostoru pro střelu, kterou nasměroval přímo mezi betony Fajgla. O pár minut později trestali zlínští další chybu domácích. Ševci chvíli kombinovali před svatyní Olomouce, a když se kotouč dostal k Lukáši Zmeškalovi, ten neváhal a uklidil puk do odkryté brány Kohoutů.

Následovaly další dvě branky, a to během pouhé minuty. Svůj druhý gól v utkání přidal opět Lukáš Zmeškal, když se prosadil z rychlého protiútoku hostů. Po 34 vteřinách přidával už šestou přesnou střelu Zlína kapitán Filip Chytil. Ani olomoučtí ale neřekli své poslední slovo, a tak na konečných 4:6 upravoval skóre Tomáš Dajčar.