Mladší dorostenci zasypali Žďár 58 střelami a připsali si výhru 6:3

Z l í n - Zlínští mladší dorostenci porazili v dohrávce 10. kola nadstavbové části A Žďár nad Sázavou 6:3, přičemž vyslali na brankáře Josku 58 střel. První třetinu oba brankáři odolávali, góly padly až ve druhé třetině, a to na obou stranách po dvou. V závěrečné dvacetiminutovce se hosté dostali do vedení, ale Ševci poté čtyřmi brankami duel strhli na svou stranu.
28.kolo, so 17.1.2015, PSG Aréna
Zlín
Žďár n. Sázavou
6:3
(0:0, 2:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 22. Zmeškal (Klauda), 33. Kowalczyk (Gába), 48. Kočica (Dřímal, Dobiáš), 58. Kočica (Dobiáš, Janošek), 58. Blažek (Sedláček) - 25. Nečas (Donda, Kadleček), 40. Nečas (Poul), 45. Caha (Kadleček). Rozhodčí: Šiška - Hradil, Knap. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 58:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 6:3.

Huf - Gába, Tomáš Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Jaroněk, J. Marek - Kočica, Hefka, Blažek, Sedláček, Janošek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Dvořáček.

Joska - P. Marek, Geba, Jirčík, Nepokoj - Trejbal, Nečas, Donda, Pytlík, Křehlík, Kadleček, Březina, Caha, Poul.

Domácí měli hned v úvodních minutách možnost dvou přesilových her, když dvakrát po sobě usedl na trestnou lavici Geba, avšak jeho spoluhráči kritické momenty přečkaly. Otevřít skóre mohli Východočeši při minutu trvající dvojnásobné početní výhodě, avšak nestalo se tak. A ještě před přestávkou usedl za katr Poul, ale i jeho faul zůstal gólem nepotrestán.

V první periodě jsme se branky nedočkali, za to v té druhé byla k vidění už v čase 21:11 zásluhou zlínského Lukáše Zmeškala. Žďárští se ale oklepali a ve 25. minutě srovnal Jakub Nečas. Domácí si však vedení vzali zase zpět, při vyloučení Poula překonal brankáře Josku Daniel Kowalczyk. Navýšit vedení mohli Ševci i při dalším vyloučení tohoto hráče, ale chybělo i štěstí. A když už to vypadalo, že do kabin si jednogólový náskok Zlín odnese, druhou brankou v utkání srovnal Jakub Nečas.

V první dvacetiminutovce domácí vyslali 14 střel, ve druhé dokonce 20. Ale k čemu to, když se soupeř stále držel, a ve 45. minutě šel dokonce do vedení, když do černého mířil Robin Caha. Avšak poté převaha Zlínských začala stupňovat a vyvrcholila vyrovnáním, jenž přesilovkou trefou obstaral Jonáš Kočica. Zaskočení Východočeši nedokázali vyrovnaný stav udržet dlouho, v 51. minutě otočil vývoj utkání další trefou Daniel Kowalczyk. A 58. minuta naději na body Žďárským vzala úplně, když tzv. búra uštědřil hostům Jonáš Kočica, za moment přidal šestou branku Zlína Pavel Blažek. Střelecký údaj ve třetí třetině byl 24 pokusů domácích, celkově tak nevídaných 58 střel vyslali Ševci na Josku.