Ke gólu mladších dorostenců nevedlo ani 45 střel, ti nakonec s Kometou prohráli 0:3

Z l í n - V dohrávce 11. kola nadstavbové části ELIOD extraligy přivítali mladíci Zlína brněnskou Kometu. V první třetině byli domácí aktivnější a dokonce dosáhli gólu, který ovšem sudí posléze odvolal. Po první bezbrankové periodě ale už účinkovali jen Brňané, kteří následně vstřelili tři branky a domů si tak odvezli stejný počet bodů. Nic na tom už neovlivnilo ani to, že domácí přestříleli soupeře jednoznačně 45:24. Pro zlínské mladíky je to už třetí prohra v řadě, ti přesto drží v čele tabulky šestibodový náskok.
29.kolo, čt 26.2.2015, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
0:3
(0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Zábranský (Novák, Nečas), 27. Gajarský (Kučera), 50. Zábranský (Süss). Rozhodčí: Šiška – Hradil, Wesley. Vyloučení: 2:4, navíc Kowalczyk (ZLN) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 45:24 (12:6, 19:12, 14:6). Průběh utkání: 0:3.

Šimonů – Gába, Tomáš Dřímal, Janošek, Hamrlík, Kowalczyk, Jenáček, Marek – Kočica, Sedlák, Blažek, Sedláček, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Chytil, Václavek.

Dostál – Jeřábek, Zábranský, Kučera, Buchal, Vašíček, Mikyska – Novák, Krejčí, Klenec, Gajarský, Škvrně, Matula, Süss, Svoboda, Kunc, Čajkovič, Nečas.

Jako první zahrozil domácí Zmeškal, zblízka ale branku přestřelil. V 10. minutě už se ale Zlínští mohli radovat, avšak jen na chvíli. Václavek obkroužil branku a zasunul puk za tyčku, kde měl ale beton Dostál. Červené světlo svítilo, sudí gól uznal, později ho však odvolal. Rázem se tak radovala druhá strana. Brňané se poté dostali do přečíslení, avšak Šimonů v brance Zlína byl pozorný. Ještě před sirénou pláchl v oslabení Sedlák, ale jeho střela na lapačku mu nesedla.

Hned po pauze dorážel pokus Kowalczyka do poloprázdné brány Kočica, v poslední chvíli ale puk se štěstím vyrazil lapačkou gólman Dostál. A Brněnští potvrdili pravidlo nedáš - dostaneš. Novák našel Libora Zábranského, který udělal Šimonů kličku a poslal Kometu do vedení. A za pět minut se hosté radovali podruhé, když přesně pálil Adam Gajarský. Snížit mohli ševci při chybné rozehrávce soupeře, Václavek chtěl ještě celou akci vyšperkovat nahrávkou na Chytila, na něj se už kotouč ale nedostal. Špatně nestřílel ani Dobiáš, jenž pálil do protipohybu Dostála, nebo Zmeškal, ten ale trefil zase jen beton muže v masce Komety.

Na začátku posledního dějství se beranům naskytla početní výhoda, místo snížení ale přišel propad v obraně, Mikyska nabídnutou možnost zvládl, když už překonal Šimonů, rozvlnil ale jen boční síťku. V 50. minutě se hosté radovali rovnou dvakrát, poprvé jim gól sice pro postavení útočícího hráče v brankovišti uznán nebyl, za 22 vteřin se ale podruhé v zápase prosadil Libor Zábranský. Rozpory opět vyvolala dorážka Sedláka, která se opět zastavila tak na rozhraní brankové čáry. V záběru mohl alespoň korigovat Blažek, v úniku sice zakončoval skoro do prázdné brány, i tu ale minul.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (HC PSG Zlín): "Myslím si, že Brno vyhrálo zaslouženě, bylo o chloupek lepší. My jsme měli i přesto spoustu šancí, které jsme neproměnili, a dokonce jsme měli někdy i smůlu. Musíme dále pracovat, zlepšit přesilové hry a já doufám, že příští zápas vyhrajeme."

Jan Konečný (HC Kometa Brno): "První třetina byl z naší strany trochu vlažnější, ale od té druhé části jsme si něco řekli v kabině a začali jsme pracovat na určitých věcech a já myslím, že to přineslo ovoce a jednoznačným výsledkem 3:0 jsme vyhráli. Ubránili jsme oslabení a odehráli výborný zápas."