Mladší dorostenci zdolali silný Třinec a i nadále vévodí skupině

Z l í n - Mladší dorostenci i nadále pokračují v dobrých výkonech a tentokrát zdolali na domácím ledě silného soupeře z Třince. V první třetině se berani dostali do vedení zásluhou Dobiáše a Blažka. Ve třetí části zvýšil na 3:0 z trestného střílení Chytil. Třinečtí dokázali pouze snížit, a tak tři si připsali žlutomodří mladíci. Další zápas sehrají svěřenci Tomáše Valáška první únorový den, kdy zavítají na led Vítkovic.
30.kolo, pá 30.1.2015, PSG Aréna
Zlín
Oceláři Třinec
3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Dobiáš, 16. Blažek (Nesrsta, Sedláček), 49. Chytil (TS) – 55. Hladoník (Molin). Rozhodčí: Šiška – Hradil, Knap. Vyloučení: 5:2. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Šimonů – Gába, Dřímal, Janošek, Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Jenáček, Marek – Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Sedláček, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Chytil, Václavek.

Ochman – Klocek, Marguš, Krzak, Michálek, Rufer – Najsar, Molin, Raška, Przybyla, Kalus, Čmiel, Plandor, Papaj, Hladoník.

Jako první se do dobré šance dostali Oceláři, Kaluse ale v úniku vychytal Šimonů. Radost ale byla zanedlouho na straně domácích, ve třetí minutě se dostal k puku Vojtěch Dobiáš a překonal brankáře Ochmana. Oceláři mohli srovnat při vyloučení Sedláka, nestalo se tak. Třinečtí poté sice byli aktivnější, ale vždy puk skončil v náručí Šimonů. A v 16. minutě udeřili ševci podruhé. Střelecký pokus Sedláčka se odrazil k Nesrstovi, jenž pálil do Ochmana znovu, od třineckého gólmana se puk dostal na hůl Pavla Blažka a ten prázdnou bránu neměl problém trefit. Zvýšit mohl ještě před sirénou Janošek, Ochman byl ale pozorný.

Brankář hostí se vyznamenal i na začátku druhé části, kdy vychytal v jasné šanci Hefku. Nebezpečně tečoval pokus Nesrsty Blažek, ale jen do Ochmana, který si poradil v leže i proti několika dorážkám. Další možnost měl domácí Zmeškal, ale při zakončení upadl. Tlak domácích eliminovalo vyloučení Jenáčka, obrana ševců ale byla bezchybná. V polovině třetiny pálil Kowalczyk, zazněla ale pouze tyč. Při vyloučení Pröschla pálil dvakrát Kalus, ale jen do zlínského brankáře. Před pauzou ještě zahrozila dvojice Hefka, Dobiáš, ale skóre se neměnilo.

Hned v úvodu třetí periody fauloval kapitán domácích Jenáček, v tomto oslabení Gábovi při vyhození sjel puk z čepele a namazal třineckému forwardovi přímo na hůl, ten ale neuspěl. Až ve 45. minutě byl vyloučen i hráč hostí, oslabení ale Slezané zvládli na výbornou, navíc v něm zahrozil Hladoník. V čase 48:01 byl v úniku faulován Filip Chytil a hlavní sudí nařídil trestné střílení, které zlínský útočí proměnil ukázkovou forsbergovou kličkou. Přidat čtvrtou branku PSG mohl přidat po hezké nahrávce Dobiáše Kočica, sám před Ochmanem ale neuspěl. Na druhé straně ujel Plandor, Šimonů byl ale připravený.

55. minuta a snížení bylo na světě, Molin našel u mantinelu Jana Hladoníka, který z úhlu prostřelil Daniela Šimonů. Zanedlouho se hosté dostali do přečíslení, možnost kontaktní branky ale odmítli. Sám před prázdnou brankou se ocitl Jenáček, jenž ale trefil jen lapačku už bezmocného Ochmana. Minutu a půl před koncem základní hrací doby se rozhodli hrát Oceláři power - play, v tom mohl výhru zpečetit Chytil, a později i Dobiáš, velká možnost ale zůstala bez odezvy. No a když nevyšla ani hra 6 na 4, tři body brali mladíci ze Zlína.Ohlasy trenérů

Leon Wesley (HC PSG Zlín): "Kvalitní soupeř, ačkoli byl oslaben o dva nejlepší hráče, kteří jsou se slovenským národním týmem. Naši kluci docela dobře bruslili, hráli dobře dozadu a to vyústilo ve výhru."

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): "Spousta šancí, které jsme neproměnili, nás stálo výsledek. Měli jsme pět přesilových her a žádnou neproměnili, bylo nás málo, měli jsme velkou marodku a velmi jsme tu sestavu museli lepit. Ale za tým jsem s výkonem spokojený, dalo se na to dívat."