Mladší dorostenci podlehli Kometě na jejím ledě těsně 2:3

Z l í n / B r n o - Mladší dorostenci se na 34. kolo ELIOD extraligy vypravili do brněnského Ronda, kde byla hra dlouho vyrovnaná, k čemuž pomohlo i vyrovnání na 2:2 pět sekund před druhou sirénou. Ve třetí třetině se ale radovali pouze domácí a ani v závěrečné power play už prohru Zlínských o gól nezměnilo. Porážka ale mladé ševce mrzet nemusí, ti totiž mají stále v čele tabulky luxusní devíti bodový náskok před druhým Třincem.
34.kolo, čt 19.2.2015, Hala Rondo, Brno
Kometa Brno
Zlín
3:2
(1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Süss (Klenec), 24. Novák, 47. Novák (Jeřábek, Süss) – 19. Jenáček (Chytil), 40. Dvořáček (Jenáček). Rozhodčí: Antonín - Mikoviny, Procházka. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 39:44 (11:16, 9:13, 19:15). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Dostál – Jeřábek, Holemý, Zábranský, Kučera, Král, Buchal, Vašíček, Mikyska – Novák Matěj, Klenec, Gajarský, Krejčí, Matula, Süss, Svoboda, Kavický, Kunc, Čajkovič, Novák Jan.

Šimonů – Dřímal, Janošek, Kowalczyk, Lauda, Jaroněk, Jenáček, Marek – Kočica, Sedlák, Dřímal, Blažek, Sedláček, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Dvoářček, Chytilm Václavek

Úvodní třetina moravského derby přinesla velmi záživnou podívanou. V šesté minutě otevřel skóre utkání Jan Süss, který prokázal důraz na brankovišti, když se prosadil po sérii dorážek. Inkasovaná branka povzbudila Zlín ke zvýšené útočné aktivitě. Dobiáš však nevyužil své dvě vyložené šance, v deváté minutě se dostal do samostatného úniku Dvořáček, svůj nájezd ovšem zakončil pouze do brankové konstrukce. A tak se vyrovnání dočkali hosté až na sklonku úvodní periody. V závěru devatenácté minuty si vzal kotouč Jakub Jenáček a předvedl nádherný hokejový moment. Mladší dorostenec Zlína se prosmýkl do útočné třetiny a přesnou střelou přes obránce mířenou k zadní tyči poprvé prostřelil Dostála.

Druhá třetina měla praktický totožný vývoj jako úvodní perioda. Domácí hokejisté vstřelili rychlý gól, když se ve 24. minutě u brankoviště nejlépe zorientoval Matěj Novák a zasunul kotouč za gólmana Šimonů. Zlín po inkasované brance nezpanikařil a vytvořil si několik slibných šancí. Dobiáš, Chytil, ani Sedlák si ve svých vyložených příležitostech na výborně chytajícího Dostála v brněnské bráně nepřišli. V poslední minutě druhé periody odbruslil na trestnou lavici Štěpána Kučera a hosté jeho vyloučení beze zbytku potrestali. Pět vteřin před druhou sirénou se prosadil přesnou ránou z mezikruží Kryštof Dvořáček.

Na úvod třetí třetiny tlačili především domácí. Tlak brněnského celku vyústil v rozdílovou branku Matěje Nováka, který po přesné přihrávce Jeřábka z mezikruží prostřelil Šimonů. Inkasovaná branka podobně jako v prvních dvou třetinách povzbudila hostující celek k velké aktivitě. Dostál ovšem kryl všechny vyložené šance soupeře. Ani power play v závěrečné minutě normální hrací doby hostujícímu týmu nepomohla. Na rozdíl od úvodních dvou třetin se Ševci vyrovnávací branky nedočkali. Ofenzivně laděné a atraktivní utkání zvítězili hokejisté v modrobílém dresu.