MDO: Na závěr základní části výhra, z 59 střeleckých pokusů spadlo do sítě Žďáru šest

Z l í n - Zlínští mladší dorostenci vyhráli i poslední zápas základní části, a to nad Žďárem nad Sázavou 6:1. Valáškova družina od začátku zápasů kontrolovala utkání a soupeře přestřílela jasně 59:13. Celkově mladí ševci za 38 zápasů získali 92 bodů, což je řadí na první příčku v celé republice. Vítězství pomyslného Prezidentského poháru ale je teprve začátkem, nyní začnou boje play off. "My se na play off musíme poctivě připravit a hrát daleko lépe," vidí klíč k úspěchu trenér Valášek.
38.kolo, pá 6.3.2015, PSG Aréna
Zlín
Žďár n. Sázavou
6:1
(2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Kočica (Kowalczyk, Dvořáček), 14. Kočica (Hefka, Kowalczyk), 36. Blažek (Marek), 36. Chytil (Jenáček), 58. Sedlák (Dobiáš, Blažek), 59. Jenáček (Hamrlík) - 43. Křehlík (Caha). Rozhodčí: Wesley - Hradil, Řezníček. Vyloučení: 2:7. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 59:13. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

Huf (od 35. Horák) - Gába, Dřímal, Janošek, Hamrlík, Kowalczyk, Omelka, Jenáček, J. Marek - Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Dobiáš, Pröschl, Nesrsta, Dvořáček, Chytil, Václavek, Sebera.

Kulich - P. Marek, Melichar, Geba, Jirčík, Nepokoj - Křehlík, Jindra, Kyncl, Nečas, Caha, Poul.

Hostující tým dojel značně oslaben, avšak hned v úvodu měl možnost přesilové hry, Huf však kotouč za svá záda nepustil. Na druhé straně se ale už hráči Zlína mohli radovat, v 8. minutě zužitkoval nahrávku Kowalczyka Jonáš Kočica. Posléze byl hostující Nečas vyloučen za hákování, a ševci narozdíl od svého soupeře početní výhodu využili, trefil se opět Jonáš Kočica, po asistenci Hefky. První dvacetiminutovka skončila na střely jasně, 21:4 pro domácí.

Na začátku druhé periody měli domácí k dispozici další přesilovku, ovšem nic z toho. Velká příležitost na zvýšení se naskytla žlutomodrým v druhé polovině třetiny, krátce po sobě usedli na trestnou lavici dva hráči Žďáru nad Sázavou. A Zlínští již po 11 sekundách skórovali, Markovu nahrávku proměnil v gól Pavel Blažek. A než se dostali hosté do plného počtu, Zlín udeřil podruhé, prosadil se Filip Chytil.

Nástup do závěrečného dějství byl pro hosty, kteří ve druhé části vystřelili pouze dvakrát, jako z pohádky, povedlo se jim totiž snížit, do černého mířil Tomáš Křehlík. Ještě lépe mohlo být při vyloučení Dobiáše, ale Horák už neinkasoval. A právě po asistenci Dobiáše na 5:1 zvyšoval Zdeněk Sedlák. Poté byl vyloučen hostující Kyncl a Zlín opět ukázal svou sílu, v přesilovce upravil na konečných 6:1 kapitán Jakub Jenáček.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (HC PSG Zlín): "Na jednu stranu jsme rádi, že jsme tyto poslední dvě utkání vyhráli a získali nejvíce bodů v obou skupinách, na druhou stranu zase Žďár dnes byl v jedenácti lidech velmi oslabený a je potřeba jim vyřknout kompliment jak bojovali, v obranném pásmu hráli velmi obětavě a dělali nám velké problémy, akorát jim pak došly síly."