Junioři zvítězili na ledě Olomouce, Haloda vychytal čisté konto

Z l í n - Junioři vstoupili do roku 2015 vítězně a v pokračující DHL extralize porazili Olomouc 2:0. Berani šli do vedení již v první dvacetiminutovce, kdy se trefil Miroslav Zaremba. Ve druhé části se prosadil Michael Hlaváč. Brankář Ondřej Haloda pomohl týmu třiadvaceti úspěšnými zásahy.
37.kolo, po 5.1.2015
Olomouc
Zlín
0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Zaremba (Andrýsek, Karola), 29. Hlaváč (Kužílek, Hořanský). Rozhodčí: Kika – Matěj, Vožda. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 23:40. Průběh utkání: 0:2.

Urbisch – Nesvadba, Kraigher, Škoda, Tomek, Brandýs, Hes, A. Jeklič – Ostřanský, Vrána, Markl, Bauer, Pavlovský, Ministr, Kuba, Beták, Kropáč, Konečný, Janás, Horák.

Haloda – Kužílek, Andrýsek, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Gago, Bumbál, Matula, Hladiš.

Vstup do utkání měli lepší hokejisté ze Zlína, jenže do první vážnější situace se naopak dostali domácí, jenž mohli využít zaváhání hostující defenzívy, jenže Vrána a ani Kropáč nedokázali procpat puk do Halodovy brány. Následně však už úřadovali pouze Ševci, protože se na Urbischovu bránu valil jeden útok za druhým. V 10. minutě si dvě velké příležitosti vytvořila dvojice Gago – Dalajka, jenže Gago nejdříve z bezprostřední blízkosti nepřekonal domácího brankáře a naopak Dalajka, jenž už měl po přihrávce od Gaga před sebou prázdnou klec, nedokázal trefit puk, který následně skončil v rohu kluziště.

Zlín se však přece jen své první branky dočkal, když se po nahození od Andrýska touš odrazil až mezi kruhy, kde byl postavený Miroslav Zaremba, který už jen vstřelil puk do opuštěné klece Olomouce, protož Urbisch byl na cestě za svou klec. Ševci měli nadále více ze hry, jenže hosté nepřidali druhou branku. To je na konci první třetiny mohlo mrzet, jelikož hrála Mora minutovou přesilovku proti třem, jenže domácí s ní naložili prachbídně.

Ve druhé třetině se domácím hokejistům podařilo srovnat tempo hry a Hanáci se hnali za vyrovnáním. Jenže byl to znovu Zlín, kdo přidal druhou branku v utkání. Před druhou brankou Ševců však nejdříve zahodil velkou šanci Hořanský, jenže domácí brankář byl proti. Neuběhla ani půl minuta a puk už se klouzal za zády olomouckého brankáře. Kužílek vystřelil od modré a jeho střela byla sražena někde před Urbischem, kde si touš přebral Michal Hlaváč, který objel ležícího brankáře a navýšil vedení Zlína.

Poté mohl snížit Ostřanský, jenž se dostal až za obranu hostů, jenže domácí kapitán už si nedokázal poradit s Halodou. Poté však zažil své skvělé momenty v utkání i Urbisch, jenž nejdříve parádně vychytal Zarembu a následně byl i pozorný při úniku dvou na jednoho, kdy si poslední obránce Olomouce málem srazil přihrávku od Dalajky do vlastní brány.

Ve třetí třetině už byla k vidění spíše úporná bitva obou týmů, kdy se Zlín především snažil držet puk na svých hokejkách, a nepouštět tak Olomouc do Halodovi blízkosti. To se i Ševcům hodně dařilo, protože byl v poslední periodě spíše v pernamenci Urbisch, jenž si na své konto připisoval jeden úspěšný zákrok za druhým. Domácí se ještě v závěru utkání pokusili hrát i se šesti hráči v poli, ale ani to Kohoutům nepomohlo, a Zlín si tak z Hané odvezl všechny tři body za výhru 2:0.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Myslím si, že jsme odehráli vyrovnané utkání. Zlín však působil dojmem, že jeto konsolidovanější tým. Na to, v jaké jsme hráli sestavě, tak naše defenzivní činnost nebyla nejhorší, ale horší to bylo v útoku, kdy si tlak dokázala vytvořit pouze jediná formace a naopak zbývající útoky se spíše bránily. Výsledek je však nakonec zcela odpovídající, jak dle hry, tak i obrazu zápasu.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že jsme byli lepším mužstvem. V závěru jsme si to možná trochu zavařili hodně zbytečným vyloučením. Jenom mě v pondělním utkání mrzí nevyužívání našich větších šancí, ale jinak si myslím, že jsme podali hodně solidní výkon.