Starší dorost načal nadstavbovou část prohrou 3:5 v Liberci

Opět se značně oslabenou sestavou nastoupil starší dorost k utkání v Liberci. Proti silnému soupeři podali ševci statečný výkon, který však na body nestačil. Stav po dvou třetinách byl jen 3:2 pro domácí, ale ve třetí dvacetiminutovce Tygři zlomili zápas ve svůj prospěch a v závěru utkání už jen Strmiska korigoval na konečných 3:5 z pohledu beranů.
29.kolo, pá 12.12.2014, Svijanská aréna
Liberec
Zlín
5:3
(3:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Zachar, 10. Kačírek (Wiencek), 17. Zachar (Kačírek), 47. Mroz, 53. Zachar (Chlum) – 7. Krejčiřík (Karafiát), 22. Václavek (Krejčiřík, Karafiát), 58. Strmiska (Stiksa). Rozhodčí: Hrubý – Grundler, Kettner. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 67. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3.

Petruželka – Bednář, Mroz, Husa, Kunst, Mečíř, Velechovský, Starosta – Sviták, Rubeš, Wiencek, Nezbeda, Jursa, Zachar, Kačírek, Chlum, Hylena, Bělohorský

Odložilík (od 53. Šimonů) – Padrnos, Sirota, Schmied, Budil, Gába, Gazda – Strmiska, Peška, Václavek, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Chytil, Karafiát, Bainar

Utkání začalo pro domácí celek velice dobře, již 28 vteřinách uspěl Marek Zachar svým odvážným průnikem přes celé útočné pásmo - 1:0. Vyrovnáno však bylo o pár chvil později, Gazda sice od modré čáry nastřelil pouze pravou tyč, Vojtěch Krejčiřík se o již ale o minutu později nemýlil - 1:1.

První perioda byla z pohledu diváků velice pohledná a na kráse ji stihl přidat ještě do konce úvodní desetiminutovky Wiencek, který vybojoval zdánlivě ztracený kotouč a poslal ho do výborné pozice Matyáši Kačírkovi, který tvrdou ranou pod horní tyč nedal Odložilíkovi sebemenší nárok na zastavení kotouče - 2:1.

Tři minuty před koncem úvodního dějství to pro Tygry vypadalo ještě veseleji, Marek Zachar totiž ujel obraně hostí v oslabení třech proti pěti a kličkou do bekhendu překonal i zlínského brankáře - 3:1. Hokejisté ze severočeské metropole tedy mohli do kabin odcházet spokojenější.

Radost z dvoubrankového vedení však zmizela hned z kraje prostřední části, Jan Václavec i přestože byl atakován proměnil přihrávku do prostoru před brankou a snížil náskok Liberce - 2:3. Jelikož se poté neprosadili domácí z obrovské tlaku při vlastní přesilovce a ani Peška kterého skvělým reflexivním zákrokem vychytal Petruželka, stav se již neměnil.

Ve 47. minutě roztrhl pytel s napětím vznášející se nad ledem ve Svijanské aréně Zikmund Mroz, který napodobil Zachara a samostatnou akcí překonal obranu i gólmana Odložilíka - 2:4. O dalších pár okamžiků později si o svoje třetí a poslední slovo řekl dalším průnikem Marek Zachar, na kterého byl tváří v tvář hostující gólman i potřetí krátký - 2:5.

Zlínští hráči se nakonec dočkali zdramatizování koncovky, Petr Strmiska totiž z velké blízkosti propálil Petruželku - 3:5. Nic dalšího se již ale na ledové ploše neudálo, a proto si Tygři mohou připsat další tři body do tabulky soutěže.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): Soupeř začal velmi dobře, ono se dá také předpokládat, že ve finálové skupině jsou samí dobří soupeři. Zlín v úvodu lépe bruslil a napadal, ale paradoxně jsme dali góly my a vyhráli jsme úvodní třetinu 3:1. Ve druhé periodě byl obraz hry vyrovnaný, soupeř hrál velmi dobře. Myslím že to bylo jedno z těch kvalitnějších utkání, ale rozhodně máme co zlepšovat, jelikož jsme nadělali velké množství chyb, které naštěstí zůstaly nevyužity. Vyhráli jsme, protože se dařilo Zacharovi, který se prosadil třikrát a jsme za tři body rádi.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Kvalitní zápas - v této nadstavbové skupině budou samí dobří soupeři, domácí nás porazili trošku lacinými góly, myslím si, že jsme nehráli špatně, ale nebyli jsme produktivní, a proto jsme zde také nebodovali.

×
Odehrané 17:00 | Dor.
Berani Zlín
HC Vítkovice Ridera
×
Odehrané 17:45 | DorB
Berani Zlín B
HK Mladí Draci Šumperk
×
Odehrané 17:00 | Jun.
HC ŠKODA Plzeň
Berani Zlín