Starší dorost dřel, ale přesto počtvrté v řadě prohrál. Slavii podlehl 1:2

Byl to vyrovnaný duel, kterému by víc slušela remíza. Bohužel, gólman Slavie chytal skvěle a i štěstí stálo na jeho straně. Ševci tak museli skousnout již čtvrtou prohru v řadě. Navíc po konci první třetiny přišli o spoluhráče. Dominik Schmied, po nezaviněné srážce s hráčem Slavie, odjel na střídačku, kde zůstal bezvládně ležet. O zlínského obránce se nakonec musela postarat záchranná služba a podle trenéra Svobody se jedná o otřes mozku. Ševci tak dohrávali zápas se šesti obránci. Podařilo se jim sice vyrovnat, ale Slavia ve 36. minutě získala vedení zpět a uhájila ho až do konce.
31.kolo, so 3.1.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Slavia
1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Krejčiřík (Váňa, Václavek) – 20. Šmerha (Kohút), 36. Šmíd (Šmerha, Mareček). Rozhodčí: Obadal – Valentík, Goňa. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Odložilík – Padrnos, Sirota, Váňa, Schmied, Kosorin, Budil – Fryšara, Strmiska, Peška, Václavek, Krejčiřík, Stiksa, Rezek, Karafiát, Kotek, Bainar, Chytil, Werbik.

Šofr – Zderadička, Krásný, Bušek, Hejda, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha.

První šanci zápasu si v 5. minutě vypracovala Slavia. Mareček se dostal před branku, položil si Odložilíka, ale poté ještě nahrával na lépe postaveného spoluhráče, který však puk nezpracoval a tak kotouč zamířil místo do branky, za branku. Zlín byl více na kotouči, ale šance se vytvářeli spíš hosté. Jedna přišla ve 14. minutě. Šmerha se prodral za obranu domácích, byl sám před Odložilíkem, ale na zlínského gólmana nevyzrál. Půl minuty na to, vyslala Slavia další varovný signál pro zlínskou obranu. Kolář vypálil jedovku z kruhu a Odložilík měl kupu starostí. Puk mu vypadl, zlínský gólman se otáčel, nebyl si jistý, kde puk je, ale včas ho do bezpečí uklidil jeden z obránců.

Na konci první třetiny hráli slávisté přesilovku. Tu sice nevyužili, ale krátce po ni se mohli radovat. Kohút vypálil na Odložilíka, ten puk neudržel a do sítě ho dotlačil Tomáš Šmerha. Zlínský gólman se marně natahoval po puku, který pomalu zajížděl za jeho záda. Gól 25 vteřin před koncem třetiny musel ševce hodně mrzet. Po konci třetiny se obrátil zrak celého stadionu směrem ke zlínské střídačce. Tam zůstal ležet Dominik Schmied. Pro toho musela nakonec dojet záchranná služba a Schmied byl s otřesem mozku převezen do nemocnice. Kvůli tomu se také protáhla pauza, s čímž se lépe vyrovnali domácí. V čase 21:16 totiž berani vyrovnali. Snad první střela na branku v druhé třetině skončila gólem. Váňa poslal puk před brankoviště, tam si na přihrávku sjel Vojtěch Krejčiřík, nastavil hůl a kotouč skončil v síti.

Slavia mohla vyrovnat. Zderadička po vyloučení vkročil na led a dostal se do úniku, ale kličkou do bekhendu na Odložilíka nevyzrál. Na druhé straně se za obranu zase prodral Stiksa. Ten zkoušel pro změnu blafák do forhendu, ale Šofr zakročil betonem. Nakonec gól padl a to do sítě Zlína. Hosté se dostali do pásma, Šmerha předal puk na Vojtěcha Šmída a ten vrátil Slavii vedení. Ve třetí třetině Zlín marně dotíral na branku Šofra. Navíc občas pouštěl hosty do brejků. Největší šanci měl Šmerha. Domácí ho nechali trestuhodně projít až před branku, kde ale dostal sekeru přes rukavici a nezakončil. Sudí však nevylučoval. Ševci na poslední minutu odvolali gólmana, ale už byla k vidění jen vyloučení a zlínský zmar. Slavia si odvezla těsnou výhru 2:1.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Byl to výborný zápas, tak jako každý tady v té skupině. Slavia byla hodně dobrý soupeř, vyhrála svou skupinu a myslím si, že to byl velmi dobrý hokej, se špatným výsledek pro nás. Gólman soupeře chytal výborně a stálo při něm i štěstí. Závěrečná power-play se nám nepodařila. Mrzí nás to, ale zítra máme Plzeň, tak snad si zlepšíme náladu.