Starší dorostenci vyhráli nad Pardubicemi 4:1 a ukončili tak černou sérii osmi proher v řadě

Z l í n - Zlínští starší dorostenci porazili v 8. kole nadstavbové části Pardubice 4:1 a ukončili tak černou sérii osmi porážek v řadě. Pro mladíky Zlína je to zároveň první vítězství v nadstavbě. Domácí vedli od 12. minuty, ale do pauzy hosté ještě krok srovnali. Ovšem ve druhé dvacetiminutovce se Ševci prosadili třikrát a vedení 4:1 už nepustili.
36.kolo, so 17.1.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
4:1
(1:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Fryšara (Peška, Stiksa), 21. Fryšara (Peška, Stiksa), 37. Stiksa (Fryšara, Jenáček), 38. Strmiska (Václavek, Karafiát) – 17. Bureš (Cap). Rozhodčí: Netopil - Novák, Valentík. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 21:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Odložilík (od 11. Šimonů) – Padrnos, Sirota, Váňa, Jenáček, Fridrych, Budil – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Václavek, Mikulec, Stiksa, Rezek, Karafiát, Bainar, Kotek, Chytil.

Klouček – Faltys, Rudy, Horyna, Šklíba, Mikulčák, Boček – Bureš, Krejčík, Tomaník, Petrus, Cach, Hoskovec, Roubal, Rohlík, Zadina, Voženílek, Jajcay, Martinec.

Jako první se mohli radovat hráči Zlína, Kotek ale puk do prázdné brány nedopravil. Na druhé straně zahrozil Zadina, na Odložilíka si ale nepřišel. A zlínský brankář odolával i další velikým šancím soupeře. O změnu skóre se ale postarali domácí. V přečíslen dva na jednoho Peška naservíroval puk Štěpánu Fryšarovi, jenž už s touto šancí uměl naložit. Ale hráči Pardubic ještě do přestávky srovnali. Dominik Bureš místo nahrávky na volného spoluhráče zvolil střelu, a ta letěla na milimetry přesně do vinklu.

Nástup do druhé třetiny, ten patřil jen domácím. Už po 34 vteřinách se radovali poté, co se opět trefil Štěpán Fryšara, když dorazil střelu Pešky. Další velká šance na sebe nenechala dlouho čekat, Chytil na sebe natáhl dva hráče, puk poslal na Václavka, který svou jedovku poslal jen do Kloučka, ještě se k dorážce dostával Bainar, ale puk minul. Vyrovnat mohli hráči ČSOB při přečíslení 4 na 1, ale tato akce skončila pouze střelou z mrtvého úhlu. Na Šimonů si nepřišel ani Petrus, jenž v úniku zvolil forhendový blafák.

37. minuta a je to už 3:1. Fryšara si ke dvěma brankám přidal i asistenci, když našel svým pasem Filipa Stiksu, který puk poslal pod horní tyč. Na další branku se nečekalo ani minutu, a opět padla do sítě Kloučka. Václavek skrze brankoviště našel u tyčky Petra Strmisku, který se nemýlil. Ve třetí třetině se hosté už radovali z gólu, rozhodčí ukázal gesto, že gól byl, potrestaný Rezek už opustil trestnou lavici, puk byl ale zapadlý pouze na boční síťce. Následně Zadina obral soupeře o puk za bránou a vybruslil před Šimonů, trefil však jen jeho beton.

Šanci na zkorigování výsledku dostali hosté poté, co mantinel odrazil puk nezvykle před bránu, Šimonů ale předvedl parádní roznožku a gólu zamezil. Zlínský brankář čaroval i za chvíli, když vychytal zblízka Jajcayce. A muž ve žlutomodré vychytal i následný únik soupeře. Pardubice už tak ani nesnížili a domů jedou nakonec s porážkou 1:4.

Fotogalerie

×
Odehrané 17:00 | Dor.
Berani Zlín
HC Vítkovice Ridera
×
Odehrané 17:45 | DorB
Berani Zlín B
HK Mladí Draci Šumperk
×
Odehrané 17:00 | Jun.
HC ŠKODA Plzeň
Berani Zlín