Další výhra starších dorostenců, v nájezdech proti Spartě rozhodl Miko

Z l í n - Po osmi prohraných zápasech nastávají zřejmě pro starší dorostence lepší časy, jenž si i přes velkou marodku připsali třetí výhru v řadě, když Spartu udolali po nájezdech. Domácí nepustili Pražany ani jednou do vedení, ale také si nikdy nevypracovali více než jednogólové vedení, zápas tak dospěl do nájezdů, kde byl jediným úspěšným exekutorem Petr Miko, který se prosadil hned dvakrát.
38.kolo, so 24.1.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Sparta
4:3sn
(1:1, 2:1, 0:1 - 0:0 - 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Procházka (Váňa), 27. Werbik (Mikulec, Sirota), 40. Chytil (Procházka), rozh. náj. Miko – 16. Michnáč (Kulda), 32. Eliáš (Pšenička, Jandus), 52. Procházka (Safin, Eliáš). Rozhodčí: Dobeš – Novák, Smilek. Vyloučení: 1:5, navíc Jandus (SPA) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Odložilík (od 7. Šimonů) – Padrnos, Sirota, Váňa, Jenáček, Procházka, Fridrich – Fryšara, Strmiska, Miko, Mikulec, Dvořáček, Bainar, Kotek, Chytil, Werbik.

Kašpar – Jandus, Eliáš, Jeřábek, Janda, Pacovský, Bureš, Sedliský – Kulda, Safin, Jandus, Michnáč, Pšenička, Maršoun, Seniov, Šišolák, Dubský, Procházka.

Oba týmy na začátku utkání měli velké šance, domácí Werbik svůj únik zakončil bekhendovým blafákem, ale neúspěšně. Na druhé straně se zase zblízka neprosadil Michnáč, v cestě mu stál beton zlínského brankáře. Gólem neskončilo ani zakončení Dubského, kterého našel u tyčky Procházka. Sám na Odložilíka měl možnost unikat Safin, avšak upadl. Změna skóre tak byla k vidění až v 9. minutě, když nahození od modré čáry se zastavilo až v síti Sparty. Pražané ale nezaháleli, Kulda střílel taktéž z modré čáry a do jeho střely ještě vložil svou hůl Albert Michnáč. Druhý gól mladíku s "S" na hrudi mohl přidat Procházka, jeho zakončení do prázdné brány ale parádně lapil Šimonů.

Na začátku druhé periody se v přečíslení dva na jednoho se ocitl domácí Chytil s Dvořáčkem, první jmenovaný zvolil střelu, na brankáře Kašpara si však nepřišel. Poté Pšenička našel mezi kruhy zcela volného Maršouna, ten ale brankáře Šimonů nechal vyniknout. 27. minuta a domácí opět vedou, a to když tři zlínští hráči jeli na jednoho beka soupeře, Nicolas Werbik vzal celou situaci na sebe, což se ukázalo jako účinné, jeho střela skončila za zády Kašpara. Vyrovnání na holi měl jeden z hostí v polovině utkání, avšak všechny zúčastněné zaskočil, když na zcela odkrytou klec ani nevystřelil. Ovšem vzápětí už bylo opět srovnáno, Filip Eliáš od modré mířil přesně. Možnost dostat Pražany do vedení měl Jandus, jenž ale v úniku trefil pouze horní tyč, což ho mrzelo natolik, že holí párkrát okusil tvrdost ledu. Už to vypadalo, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu, když v tom vystřelil Procházka, s jeho střelou si sice gólman Sparty poradil, ale na následnou dorážku Filipa Chytila už byl krátký, domácí šli tak potřetí v utkání do vedení.

Třetí třetina se začala v opatrném tempu, avšak hned první vážnější šance skončila gólem. Se střeleckým pokusem Eliáše i Safina si Šimonů poradil, poté se puk ale dostal na hůl Ondřeje Procházky, kterému nečinilo problém v čase 51:10 zařídit opět vyrovnaný stav. Na tuto branku reagoval domácí trenér oddechovým časem. Zařídit ševcům opět vedení mohl Miko, střelou do poloodkryté klece ale trefil jen beton Kašpara. 60 minut vítěze neurčilo, a když se neujal ani Chytilův pokus, šlo se na nájezdy. V těch uspěl bekhendovou kličkou Miko, krok ale srovnal stejným pokusem Jandus. Ve čtvrté sérii Šimonů vychytal Kuldu, a když se podruhé, tentokrát střelou, prosadil Petr Miko, bylo o majiteli bonusového bodu jasno.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): "Zápas byl rychlý a tvrdý, Sparta patří k favoritům soutěže. Statečnost našich chlapců nás dovedla k dvoubodovému zisku, kdy se konečně to štěstí v nájezdech přiklonilo k nám. A my díky dvěma zásahům Mika máme o bod víc."

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín