Ani napotřetí se juniorům nepovedlo vyhrát, z Třince si odváží prohru 1:7

Zlínští junioři ani na třetí pokus nedokázali ve skupině o play off bodovat a v Třinci prohráli vysoko 1:7. Svěřenci trenéra Radka Pšurného jsou tak i nadále bez bodu a před sebou mají ještě sedm utkání, v kterých se budou chtít poprat o postup do vyřazovacích bojů. Jediný gól do sítě Ocelářů vstřelil Mical Gago. V bráně ševců se vystřídali oba brankáři, ale ani Haloda, ani Čáp, čisté konto neudrželi.
47.kolo, so 14.2.2015, Werk aréna
Oceláři Třinec
Zlín
7:1
(2:0, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Jaroš, 14. Heider (Pala, Severa), 21. Jašek (Jaroš, O. Kovařčík), 24. O. Kovařčík (Doudera, Jašek), 35. Bednář (Christov, Kovařčík), 43. Jaroš (O. Kovařčík), 49. Jašek (Jaroš, Kovařčík) – 30. Gago (Procházka, Dalajka). Rozhodčí: Mrkva – Ganger, Konvička. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 46:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.

Dudáček – Pisarik, Heider, Stránský, Doudera, Bartko, Zahradníček – Pěnčík, Murín, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík.

Haloda (od 41. Čáp) – Macharáček, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Gago, Matula, Hladiš, Werbik.

Jako první zahrozili v sobotním utkání hosté, Werbik ale v úniku nezvládl přechod do útočného pásma a na modré čáře se vystavil do ofsajdu. Na opačné straně se pak nemohl radovat Jašek, který v dobré šanci nedokázal překonat beton Halody. Blízko gólu byl také Christov, třinecký útočník ale nadvakrát z těsné blízkosti hostující branky neuspěl.

V početní výhodě už se ale Oceláři radovali, když se po dlouhé kombinaci dostal kotouč na modrou k Tadeášovi Jarošovi a po jeho ráně mohl Haloda lovit ze své sítě první kotouč. Chvíli na to se povedenou individuální akcí blýskl Michal Kovařčík, jenž se dostal až před zlínskou branku, puk ale až za záda hostujícího gólmana nedostal.

To, co se nepovedlo Kovařčíkovi, napravil o něco málo později obránce Heider, který využil svůj brejk a z něj poslal Oceláře do dvoubrankového vedení. Náskok domácích mohl zvýšit Ondřej Kovařčík, nejproduktivnější hráč třinecké juniorky ale s dorážkou do odkryté klece neuspěl.

Časomíra nestihla odečíst z prostřední dvacetiminutovky ani minutu a Oceláři se radovali z další branky. V mezikruží se totiž ke kotouči dostal Lukáš Jašek, který zamířil přesně pod horní tyč zlínské branky. O další tři minuty později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji poté, co svůj brejk proměnil Ondřej Kovařčík.

Domácí mladíci následně v oslabení překombinovali přečíslení tři na jednoho a opět se ukázalo, že pravidlo nedáš - dostaneš, platí. Na opačné straně se dostal k puku Michal Gago, dorazil kotouč do branky a snížil tak na rozdíl tří gólů.

Ševci poté dostali k dispozici další početní výhodu, ta ale zůstala nevyužita. Necelých šest minut před koncem prostřední periody pak prostřelil Halodu Lukáš Bednář a Oceláři tak odcházeli do kabin s čtyřbrankovým vedením.

Do závěrečné části vstoupili Berani s Janem Čápem v brance, ale ani nový zlínský gólman čisté konto příliš dlouho neudržel a kapituloval po akci Ondřeje Kovařčíka, který zavezl puk do útočného pásma a nahodil jej před branku, kde už měl jednoduchou práci Tadeáš Jaroš.

Poslední gól padl necelých dvanáct minut před koncem třetí části, když nahozený kotouč usměrnil za záda hostujícího gólmana Lukáš Jašek. Berani se poté ještě snažili snížit nepříznivý stav utkání, na Dudáčka už ale vyzrát nedokázali.