Oslabení junioři zase prohráli, tentokrát na ledě Mladé Boleslavi 1:5

Z l í n - Na led Mladé Boleslavi se svěřenci Radka Pšurného vydali ve velmi omezené sestavě, hrálo jen potřebných patnáct hráčů v poli. A také to tak vypadalo, prohru 0:5 zmírnili ševci až v 57. minutě, kdy se trefil Hladiš. Pro zlínské juniory to byla již desátá prohra v řadě, z toho pátou ve skupině O postup do play off. Vyřazovací boje jsou už pro zlínské mladíky asi tabu, ti jsou totiž stále bez bodu a do konce skupiny O postup zbývá už jen pět kol.
49.kolo, so 21.2.2015, ŠKO-ENERGO Aréna
Ml.Boleslav
Zlín
5:1
(2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Kurka (Bernad), 14. Průšek (Pätoprstý, Ďurač), 32. Motloch (Pořízek, Volf), 37. Ďurač, 52. Kotala (Bernad) – 57. Hladiš (Hořanský). Rozhodčí: Battěk – Laczko, Charvát. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Růžička – Mašek, Tůma, Kurka, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Klečka, Pätoprstý, Brzák, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek, Motloch.

Čáp (od 41. Haloda) – Velčovský, Žabčík, Sirota, Řezníček, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Pavlůsek, Vyoral, Matula, Hladiš, Peška.

Zlín, jenž přijel v oslabené sestavě, se na začátku zápasu snažil být aktivní, což vyústilo ve skutečnost, že se mnohem více hrálo před brankou Jana Růžičky. Několik šancí si vypracovali Hlaváč a Peška, jenže nebyli úspěšní. Tento obraz hry však skončil, jakmile se začalo vylučovat. Při hře čtyř na čtyři se pak znenadání prosadil Jiří Kurka, jehož si obrana Zlína nepohlídala při jeho průniku až k brance po pravé straně. Vyrovnat mohl vzápětí Hlaváč, jemuž se nepovedlo tečí usměrnit letící kotouč do brány. Pak ve 14. minutě ale Boleslav zavřela soupeře do jejich pásma a její hráči jen čekali na šanci nebo chybu soupeře. Před Milanem Průškem se v jeden moment odkryla šibenice, kterou neváhal vymést. Od této chvíle hra Zlína uvadla a Boleslav se soustředila na bránění svého vedení, avšak ke konci si vypracovala pár slibných příležitostí.

Druhá třetina začala tam, kde první skončila. Aktivnější byla Boleslav, ovšem hra jako taková začala být mdlá. Optická převaha domácího celku přetrvávala, až krátce po polovině zápasu přišla další rána pro Zlínské. Ačkoliv brankář Čáp dlouho své spoluhráče držel, proti odraženému puku na holi úplně volného Lukáše Motlocha stojícího před odkrytopu bránou už neměl mnoho možností, jak úspěšně zasáhnout. Ve 37. minutě pak destrukci soupeře dokonal sólem Ivan Ďurač, jenž získal puk, zbavil se rychlým přesunem zlínské obrany a brankáře Čápa kličkami vykoupal, aby zakončil do sítě. V tuto chvíli byl už zápas prakticky rozhodnutý a tým z Moravy se nedokázal vůbec prosazovat.

Do posledního dějství ale Zlínští vkročili s cílem ještě bojovat. Růžička tak měl o práci postaráno a už dvě minuty po příchodu z kabin musel během oslabení vytáhnout skvělý zákrok, aby zkrotil prudkou ránu Dalajky. Pozorný musel být i při další přesilovce Zlína, když se až před bránu v sólu prodral Dominik Matula, jenž chtěl zkusit Růžičku překonat tak, jako to dokázal Ďurač u Halody. V 52. minutě ale domácí náhle přidali, zamkli svého soupeře do pásma, až se trefil Jakub Kotala. Zdálo se, že už žádný další gól nepadne, neboť se zápas od té doby už dohrával, ale nakonec se Zlínští mohli radovat aspoň z čestného úspěchu, když o nulu připravil Růžičku Dominik Hladiš, který využil chyby boleslavského hráče ve středním pásmu. Zápas tak skončil 5:1.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): Já domácím gratuluji k vítězství, my máme v současné době hodně omezený kádr kvůli zraněním a nemocem, takže jsme rádi, že se zápas vůbec odehrál. Hráčům bych chtěl poděkovat, že jsme ho i v tak malém počtu odehráli se ctí. Proti plnému kádru se hraje těžce a my jsme na začátku neproměnili nějaké šance. Tím by se mohl zápas zdramatizovat a mít i jiný náboj. Krom marodky nás trápí i koncovka. Dáváme málo gólů a to se odráží i ve výsledcích.