Junioři se z Brna vrací bez bodu, rozhodly přesilovky

Zlínská juniorka vyšla v sedmém kole nadstavby naprázdno. Na brněnskou Kometu nestačila a prohrála 1:4. Domácí si rozhodující náskok vypracovali už v první třetině, když využili dvě přesilovky. Za zlínskou partu snižoval až v závěrečné části zápasu Nicolas Werbik. Mladí berani tak zůstávají bez bodu na dně skupiny C.
51.kolo, so 28.2.2015
Kometa Brno
Zlín
4:1
(3:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Dymáček (Mrázek, Hájek), 12. Mrázek (Dymáček), 13. Grünwald (Dufek, Šnajnar), 31. Dufek (Grünwald, Švejda) – 58. Werbik (Velčovský, Talán). Rozhodčí: Held – Klein, Linhart. Vyloučení: 13:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 28:40. Průběh utkání: .

Jekel – Cívka, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček (C), Šnajnar – Kozel, Pokorný, Denk, Mrázek, Biolek, Dufek, Král, Grünwald, Dymáček, Ondráček.

Čáp (od 13. Haloda) – Macharáček (C), Velčovský, Žabčík, Stuchlík, Řezníček, Talán – Hořanský, Hlaváč, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Peška, Hladiš, Werbik.

Úvodní dějství bylo v režii domácích. Těm se povedlo téměř vše, na co sáhli. Hned v první minutě byl vyloučen hostující Karola za podražení. Deset sekund na to využil početní výhodu Roman Dymáček, když z pravého kruhu zamířil přesně pod horní tyčku. Do šancí se dostávali ale i zlínští, kteří několikrát nadělali zmatek před Jekelem. Za jeho záda však v prvním dějství žádný puk nedoputoval. Přesně v polovině periody dostal další trest hráč Zlína Dalajka. Po necelé minutě a čtvrt navyšoval vedení Komety Petr Mrázek a zužitkoval tak druhou přesilovku. Ve třinácté minutě padla třetí a poslední trefa první dvacetiminutovky. Dufek přihrál od pravého mantinelu před brankoviště najíždějícímu Hynku Grünwaldovi, který okamžitě doklepl letící touš do sítě. Do kabin se odešlo za stavu 3:0 pro domácí.

Prostřední perioda přinesla oproti té první pouze jednu branku. Po několika šancích Zlína se v polovině hrací doby dostal do útočného pásma Jan Dufek a určil tak podobu zápasu po čtyřiceti minutách 4:0. Hosté byli po celou dobu aktivnější a připsali si více střel, než na začátku zápasu. Najít recept na překonání Jekela se jím však zatím nepodařilo.

Poslední třetinu vyhráli hosté. Jedinou trefu během dvaceti minut zaznamenal v přesilovce Nicolas Werbik. Byť byli ševci mnohem více na puku a soupeře přestříleli, na srovnání či zvrat v utkání to nestačilo.

Kometu ještě čekají tři zápasy v boji o play-off, poslední domácí zápas se bude hrát ve čtvrtek, když do Brna zavítají silné Vítkovice.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Zápas jsme rozhodli v první třetině, kde jsme dali tři branky. Bylo to těžké utkání, sice Zlín je bez bodu, ale tam vždycky byli dobří hokejisté a tým je to silný. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrát. Hra byla dobrá, utkání jsme měli celou dobu ve své režii. Jsme rádi za pomoc Petra Mrázka, který je v týmu cítit a dává góly. Vrátil se také Dominik Pokorný a po těžkém úrazu z minulého utkání naskočil i Adam Kozel.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Utkání rozhodla první třetina a větší efektivita v zakončení domácích. Kometa využila dvě přesilovky, my jen jednu. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale bohužel koncovka nás trápí celou sezónu.