Junioři drželi s Chomutovem krok jen první třetinu, na severu Čech prohráli 1:6

Z l í n - Zlínští junioři odehráli poslední venkovní duel skupiny O postup na ledě Chomutova, kde se jim ale nezadařilo a prohráli počtrnácté v řadě. Zápas v SD Aréně načali domácí již v 1. minutě a další gól přidali záhy, mladíci ve žlutém ovšem ještě do pauzy snížili zásluhou Hlaváče. Další dvě třetiny už ale ševci prohráli na střely 27:7 a inkasovali další čtyři branky. Jelikož jsou Zlínští ve skupině O postup na posledním místě bez bodu a bez šance na postup, čeká je už poslední utkání sezóny, které odehrají v sobotu od 15 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky s Mladou Boleslaví.
53.kolo, čt 5.3.2015, SD Aréna
Chomutov
Zlín
6:1
(2:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky:1. Chrpa (Dubeň, Huňady), 12. D. Kaše (Veselý, Wágner), 25. Veselý (Cestr, D. Kaše), 29. Wágner (Veselý, D. Kaše), 53. P. Macháček (Drobný), 56. Veselý (D. Kaše, Meliško) – 16. Hlaváč (Karola, Rezek). Rozhodčí: Turčan – Šulo, Koskuba. Vyloučení: 8:10, navíc Janák (CHM) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 40:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Lukeš – Meliško, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, Veselý, Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa.

Haloda – Kužílek, Fridrich, Žabčík, Kobylík, Řezníček, Talán – Hlaváč, Rezek, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Hladiš.

PSG Zlín již neměl pramalou šanci na postup do závěrečných bojů, a tak pravděpodobně i kvůli této skutečnosti dorazil do Chomutova ve značně okleštěné sestavě.

Oba týmy si v první třetině vytvořili několik dobrých příležitostí. Jako první se radovali domácí. David Kaše stál ve správný čas na správném místě a přesilovkovou kombinaci zakončil střelou do odkryté brány hostů - 1:0.

Hosté ale dokázali odpovědět. Obrana Pirátů zapomněla na osamoceného Michala Hlaváče, který dostal přihrávku a prostřelil Lukeše. Hosté si vytvořili ještě jednu stoprocentní šanci, ale nevyužili ji, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhá třetina ale byla již zcela v režii domácích. Ti se dostali do vedení ve 25. minutě zásluhou Radka Veselého, ke kterému se kotouč odrazil od zadního mantinelu - 2:1.

O čtyři minuty později přidali Piráti další branku. Dobrý přehled o hře předvedl František Wágner, který dostal krásnou přihrávku a střelou z otočky prostřelil Halodu - 3:1.

Na Zlínských bylo vidět, že jim rychle ubývají síly, což potvrdila další branka Pirátů. V 31. minutě dostal Jakub Chrpa přihrávku do jízdy a ač byl tísněn obráncem, dokázal černou gumu poslat přesně do rohu hostující brány - 4:1.

Taktéž třetí třetina patřila Pirátům. Ti si vytvořili převeliký tlak v útočném pásmu, ve kterém se drželi takřka celou třetí třetinu. Logicky tak musela přijít další trefa v síti Halody. Petr Macháček se uvolnil a střelou do horní poloviny branky zvýšil vedení domácích - 5:1.

Poslední trefu utkání si v 56. minutě připsal Radek Veselý, který využil oslabené obrany a ustanovil tak konečné skóre na 6:1.

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (Chomutov): „Zlín dneska už přijel v málo lidech. Věděli jsme, že do toho zápasu musíme dobře a zodpovědně vstoupit, což se nám v první třetině moc nepovedlo, bylo to takové na půl plynu. Pak jsme ale přebrali kontrolu nad utkáním a dovedli ho do vítězného konce.“

Radek Pšurný (Zlín): „Pokud máme sílu, tak jsme schopní hrát vyrovnaný zápas. Dnešní zápas rozhodly výborně sehrané přesilovky domácích. Postupem času nám docházely síly a domácí nás přehrávali, dvakrát se trefili přesně k tyči.“