SDO: Ševci úspěšně vkročili do série s Kometou, rozhodla vydařená první třetina

Povedený úvod utkání přinesl staršímu dorostu první bod v sérii s Kometou Brno. Osmifinále načal trefou ve 4. minutě Karafiát. Když poté domácí přestáli i skoro pětiminutové oslabení, začali střílet další branky. Zásluhou Procházky a Werbika bylo skóre po první dvacetiminutovce 3:0. Na začátku druhé části pak přidal další gól Kotek a bylo rozhodnuto. Brno jen korigovalo na konečných 4:1. Ševci byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Zítra od 17:00 je čeká druhý zápas na domácím ledě.
1.OF, st 4.3.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
4:1
(3:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Karafiát (Stiksa, Peška), 18. Procházka (Miko, Gazda), 20. Werbik (Miko), 22. Kotek (Peška) – 31. Mlynář. Rozhodčí: Vaněk – Bryška, Valentík. Vyloučení: 4:7, navíc Fryšara 5 + do konce utkání. Využití: 10. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 36:26. Průběh utkání: 3:0, 4:1.

Odložilík – Padrnos, Sirota, Fridrich, Váňa, Procházka, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Rezek, Karafiát, Kotek, Gago, Dlabaja, Werbik.

Slavíček – Petrla, Trnka, Jirůšek, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Knap, Hroudný, Ferda, Havránek.

Od úvodu bylo znát, že domácí jsou na zápas nahecovanější a plní energie. Tu jim dodala i první branka, která padla už ve 4. minutě hry. Nejprve mohlo skórovat Brno, ale neuspělo a tak přišel trest na druhé straně. Zlín se dostal do tlaku, Peška kombinoval se Stiksou, ten poslal puk na branku a do sítě Brna ho dopravil Jiří Karafiát. Pak se nechal za faul loktem do konce utkání vyloučit Fryšara a berani hráli skoro pět minut v oslabení. To přečkali a navíc do oslabení pak šla Kometa. Góly začaly padat ale až v závěru třetiny. Jen co se vrátili ševci do plného počtu, udeřili. Miko dal puk na modrou, odkud šikovně nahodil puk Petr Procházka. Slavíček přes clonícího hráče mnoho neviděl a puk zapadl do sítě.

Bylo to 2:0 a Zlín nepolevoval v aktivitě. Když už se zdálo, že se půjde do šatny za dvoubrankového vedení domácích, přišel třetí gól. Ševci kooperovali kolem branky, puk nebezpečně lítal kolem Slavíčka, až se k odraženému puku dostal Nicolas Werbik a uklidil kotouč za záda brněnského brankáře. Jak berani dobře skončili, tak dobře i začali. Jejich první střela na branku v druhé třetině skončila gólem. Peška se ze strany natlačil k bráně, Slavíček puk vyrazil před sebe a k dorážce se protlačil Patrik Kotek, který bez větších potíží doklepl puk za ležícího gólmana hostí. Hra se poté začala trochu uklidňovat a domácí se víc soustředili na obranu. Dobrou šanci měl Strmiska, ale před odkrytou bránou nedokázal zkrotit skákající puk.

Brňané se dočkali snížení v 31. minutě. Tomáš Mlynář zůstal po nevydařené střele i nadále aktivní, objel branku, zakončil a puk přeskočil Odložilíkův beton a zapadl do sítě. Bylo to tak 4:1 a Kometa ještě měla naději. Ovšem pozorná zlínská obrana ji do moc šancí nepouštěla. Navíc hosté začali riskovat a v obraně se objevovala okýnka, do kterých mohli ševci útočit. Žádný z brejků se ale neujal a ani Kometa nedokázala překonat skvěle chytajícího Odložilíka. Stav 4:1 tak vydržel až do závěrečné sirény. Zlín se tedy ujal vedení v sérii 1:0 na zápasy.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín