Starší dorostenci udolali Kometu i podruhé a v sérii mají tři mečboly!

Z l í n - Bravo! Zlínští starší dorostenci zvítězili i v druhém utkání osmifinálové série s Brnem a vedou v sérii hraná na tři vítězná utkání již 2:0, nyní se hra stěhuje do brněnské haly Rondo. V dnešním utkání vedli domácí již od 3. minuty zásluhou Pešky, za rovných 20 minut ale bylo srovnáno. Od té doby k vidění nebyla žádná trefa a rozhodovaly až nájezdy, ve kterých v kombinaci gólu Werbika a Gaga, v brance zase vynikajícího Odložilíka, zvítězili Zlínští.
2.OF, čt 5.3.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
2:1sn
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0 - 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Peška (Fryšara), rozh. náj. Gago – 23. Hroudný (Furch). Rozhodčí: Netopil – Kucián, Blaha. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 26:34 (8:6, 4:13, 10:9, 4:6). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Odložilík – Padrnos, Sirota, Váňa, Procházka, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Karafiát, Kotek, Gago, Dlabaja, Werbik.

Slavíček – Petrla, Trnka, Jirůšek, Furch, Zukal, Sedláček, Kratochvíl, Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Dvořák, Knap, Hroudný, Ferda, Havránek.

Na začátku utkání šli domácí do čtyř a bylo veselo, nejprve je zachránila po střele Havránka tyč, poté ale vyhození ševců dojel Fryšara, našel před brankou Davida Pešku, a ten svou střelou poslal Zlín do vedení. Navýšit mohl za pár chvil Stiksa, ale i mu stála v cestě tyčka. Při vyloučení Jirůška domácí vytvořili pořádný zámek, avšak bez gólového efektu.

Zlínští svou převahu dokazovali i nadále, nebezpečně pálil Karafiát, zanedlouho zase zahrozila dvojice Stiksa, Karafiát, první jmenovaný se rychle prosmýkl do útočné třetiny a našel svého spoluhráče, kterého ale vychytal Slavíček. Za odchod do kabiny byli hosté asi velmi vděčni, ještě v poslední vteřině je totiž zachránila po pokusu Werbika tyč.

Hned po pauze musel zasahovat Odložilík, jenž měl před sebou samotného protihráče. Zanedlouho už ale zlínský brankář úspěšný nebyl. Daniel Hroudný se vrátil z trestné lavice, prosmýkl se kolem mantinelu a bekhendovou střelou pod víko srovnal krok. Otočit průběh utkání mohl Hasoň, jeho dorážku ale zlínský brankář vyčapal. Na druhé straně ukázalo nádhernou kombinaci na jeden dotek trio Padrnos, Karafiát a Stiksa, třetí jmenovaný už ale puk do prázdné brány nedopravil.

Ve 34. minutě pláchl Gago s Werbikem, první jmenovaný pálil na bližší tyč, trefil ale jen vyrážečku Slavíčka. Z protiútoku měl na hokejce gól Trnka, ale Odložilík máchl lapačkou na pravém místě. Ještě v závěru periody domácí špatně vystřídali a Brňané šli v přečíslení tři na jednoho, puk jim však uskočil. Následně byl ještě k vidění pěstní souboj.

Ve třetí třetině se ševcům naskytla možnost 57 sekundové dvojnásobné početní výhody, leč nic z toho. Třetí třetina moc šancí nenabídla, ale jedna z nich byla k vidění skoro v závěru, Gotthard zblokoval střelu soupeře a ujížděl sám na Odložilíka, jako zakončení zvolil bekhendovou kličku, puk ale minul bránu.

V prodloužení nebezpečně střílel Sirota, také nebezpečné byly dorážky, ale ani po 70. minutách vítěz nebyl jasný. V nájezdech se jako první bekhendovou kličkou prosadil Werbik, Ferdu zase vychytal lapačkou Odložilík. V druhé sérii se mezi nohy trefil Michal Gago, za hosty snížil střelou Havránek. A když neuspěl ani Miko, ani hostující Dvořák, Zlín si připsal další výhru v sérii.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín