SDO: První mečbol ševci nevyužili, v Brně prohráli 3:5

AKTUALIZOVÁNO O FOTOREPORTÁŽ Z UTKÁNÍ. První mečbol starší dorost nevyužil. Ševci jeli do Brna s vedením 2:0 na zápasy, ale jak se říká, poslední krok bývá vždy nejtěžší. Zlín sice po brance Werbika vedl 1:0, ale Kometa poté během osmi minut nasázela tři góly a berani už jen marně dotahovali dvoubrankovou ztrátu. Další pokus na postup do čtvrtfinále mají ševci zítra, kdy je od 16:25 čeká v Brně čtvrtý zápas série.
3.OF, ne 8.3.2015, Sportcentrum Lužánky
Kometa Brno
Zlín
5:3
(1:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Mlynář (Čejka), 21. Dvořák (Mlynář), 23. Gotthard (Havlát), 27. Havránek (Zukal), 60. Kratochvíl (Dvořák) – 6. Werbik (Gago, Miko), 24. Werbik (Gago), 34. Stiska (Krejčiřík, Karafiát). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Slavíček – Petrla, Trnka, Jirůšek, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl, Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich – Hasoň, Čejka, Knap – Dvořák, Ferda, Havránek.

Odložilík – Padrnos, Sirota, Váňa, Procházka, Budil, Gazda – Strmiska, Peška, Miko – Mikulec, Krejčiřík, Stiska – Rezek, Karafiát, Kotek – Gago, Dlabaja, Werbik.

První třetinu pojali hráči Brna velmi aktivně. Do velké šance, která vznikla na zlínském brankovišti, se dostal po třech minutách Filip Dvořák, jemuž přijeli na pomoc další dva spoluhráči. Ze vzniklé skrumáže však vyšel vítězně hostující gólman, kterému se podařilo herní předmět zalehnout a přerušit tak hru. Byť byla Kometa aktivnějším týmem, gólové konto dnešního utkání otevřeli ševci. Z nenápadné akce se před Slavíčkem objevil Nicolas Werbik , který se nikterak nerozmýšlel a prudkou ránou poslal kotouč nad lapačku brněnského gólmana. Modrobílé mužstvo však nesložilo zbraně, naopak začalo posílat na zlínského brankaře daleko více střel. V polovině utkání si Kometa vytvořila souvislejší tlak v útočném pásmu, který se snažil zužitkovat Zukal. Jeho rychlý projektil šel jen pár centimetrů od hostující klece. Domácí ale nemuseli zoufat, neboť o pár sekund později dostali výhodu přesilové hry. Nejprve se do obrovské šance dostali hosté, nicméně Slavíček tento nepříjemný nájezd Strmisky ustál. Poté si vytvořila tempo znovu Kometa, konkrétně Tomáš Mlynář , který byl na brankovišti velice důrazný a se štěstím překonával již ležícího Odložilíka.

Brno vlétlo do druhé dvacetiminutovky jako uragán, již po třinácti vteřinách využíval dobíhající přesilovou hru Filip Dvořák , který dorážel kotouč přes Odložilíkův beton. Opět se tedy Brnu vyplatil důraz na brankovišti. O necelé dvě minuty pak zvyšoval modrobílý náskok Lukáš Gotthard . Kometa se však nemohla radovat přehnaně dlouho, neboť další šance znamenala další gólovou akci, tentokráte na straně hostů. Do rychlého protiútoku se přihnal Nicolas Werbik , který si tak připsal již druhou branku v utkání. Aby se diváci dlouho nenudili, o další branku se postaral brněnský Tomáš Havránek , který zužitkoval početní převahu pěti proti třem. Ještě v téže periodě se však zlínským ševcům podařilo snížit na rozdíl jediné branky. V 34. Minutě se slova ujal Filip Stiska , který obdržel parádní náhru od spoluhráče z levého křídla a kotouč posílal za bezmocného Slavíčka. V následujících minutách jsme pak byli svědky ještě dalších dvou šancí hostů, ani jedna však neskončila skórováním a brněnský gólman si mohl oddechnout.

Poslední perioda byla o něco opatrnější než předchozí dvě dějství. Nesla se však v duchu velmi napjaté atmosféry. Kometa byla hladová po vítězství, naopak hosté chtěli sérii ukončit. V polovině třetiny mohl zvyšovat Mlynář, nicméně svoji šanci nedokonal ani nadvakrát. Nejprve z otočky netrefil zívající bránu, poté nasměroval projektil přímo do připraveného Odložilíka. Posledních pět minut utkání bylo v jasné režii beranů, kteří si vytvořili souvislý tlak a jali se pálit na Slavíčka z každé pozice. Nakonec se rozhodli pro hru v šesti, která ovšem vyzněla lépe pro brněnský celek. Čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou potvrdil výhru trefou do odkryté klece Petr Kratochvíl . Brno tak mohlo slavit, neboť své naděje na postup do čtvrtfinále prodloužilo nejméně do zítřejšího duelu.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Myslím si, že jsme do utkání vstoupili dobře, v první třetině jsme byli opticky lepším týmem. V druhé periodě to byla trošku přestřelka, škoda, že jsme neudrželi déle stav 3:1. Závěrečný tlak soupeře jsme pak přestáli, tudíž si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Na zítra se samozřejmě těšíme a věříme, že zápas zvládneme.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Domácí tým na nás doslova vletěl, což jsme čekali, neboť kdybychom dnes vyhráli, byl by konec série. My jsme na to byli připraveni, nicméně pravděpodobně rozhodla přesilová hra pět na tři, kterou domácí proměnili. My jsme i přes drtivý tlak v závěru nevyrovnali, takže se zítra musíme vrátit.

Fotogalerie

×
Odehrané 17:00 | Dor.
Berani Zlín
HC Vítkovice Ridera
×
Odehrané 17:45 | DorB
Berani Zlín B
HK Mladí Draci Šumperk
×
Odehrané 17:00 | Jun.
HC ŠKODA Plzeň
Berani Zlín