SDO: Prohra v Brně i napodruhé, o postupujícím rozhodne pátý zápas

Z l í n / B r n o - AKTUALIZOVÁNO O FOTOREPORTÁŽ Z UTKÁNÍ. Starší dorostenci se dnes postavili ke čtvrtému utkání osmifinálového klání s brněnskou Kometou, ovšem i přes střeleckou převahu z toho byla porážka. Po dvou domácích výhrách jeli mladíci do města na soutoku řek Svratky a Svitavy s vedením 2:0 na série, ovšem poslední krok k postupu se nepovedl ani včera, kdy Kometa vyhrála 5:3, ani dnes, kdy střetnutí vyznělo pro domácí 4:1. Rozhodující páté utkání tak bude k vidění ve středu ve Zlíně.
4.OF, po 9.3.2015, Sportcentrum Lužánky
Kometa Brno
Zlín
4:1
(0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Furch (Kratochvíl), 27. Kratochvíl (Havránek), 39. Gotthard (Sedláček, Havlát), 50. Čejka (Gotthard) – 49. Karafiát (Kotek, Krejčiřík). Rozhodčí: Kopeček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 255. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Slavíček – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl, Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Knap, Hroudný, Dvořák, Ferda, Havránek.

Odložilík – Padrnos, Sirota, Váňa, Procházka, Budil, Gazda – Strmiska, Peška, Miko, Krejčiřík, Stiksa, Karafiát, Kotek, Gago, Werbik.

První dějství utkání mezi brněnskou Kometou a Zlínem přineslo zpočátku hodně opatrnou hru z obou stran. Přítomní diváci tak museli na první výraznější příležitost čekat až do patnácté minuty, kdy si po faulu Werbika zahráli domácí přesilovou hru. V té byl nejaktivnější brněnský bek s číslem 24 Petr Gotthard, který vytrvale po dobu jedné a půl minuty zasypával Odložilíkovu klec tvrdými ranami. Žádný z jeho pokusů ovšem až za záda zlínského gólmana nepropadl. A když ani dorážející Jakub Čejka nevyužil dvě a půl minuty před koncem svoji příležitost a neprocedil puk mezi tělem a pravou tyčí zlínské brány, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině byli domácí hráči při proměňování šanci o poznání efektivnější. Skóre zápasu otevřel na konci pětadvacáté minuty Michal Furch, který se jako první propracoval k odraženému kotouči a z oblasti mezikruží zamířil přesně k levé tyči Odložilíkovy brány. O necelé dvě minuty panovala na domácí střídačce ještě lepší nálada. V oslabení totiž ujel po pravé straně hřiště Tomáš Havránek, který v situaci dva na jednoho předložil kotouč na holi brněnského kapitána Petra Kratochvíla. Ten se přesnou ránou mezi betony zlínského brankáře nemýlil.

Zlínští poté několikrát ohrozili brněnskou bránu, závar na brankovišti ve dvaatřicáté minutě ani dobře sehraná přesilová hra mezi sedmatřicátou a osmatřicátou minutou střetnutí však v kontaktní gól nevyústila. A tak to byli opět modrobílí, kteří šestašedesát sekund před druhou sirénou zásluhou Lukáše Gottharda udeřili. Brněnský bek se prosadil nádhernou ránou z hloubi útočného pásma přesně pod břevno zlínské svatyně.

Do třetí části vstoupili Brňané mírně ukolébaní třígólovým vedením. Z polospánku je ovšem osm minut po začátku třetiny probral Jiří Karafiát. Zlínský útočník se totiž prosadil přesnou ránou z mezikruží. Kometa ovšem větší drama nepřipustila. O minutu a půl později totiž skóre zápasu uzavřel Jakub Čejka, ke kterému se šťastně odrazil po Gotthardově pokusu od modré kotouč. Útočník s číslem 15 neváhal a pohotově zavěsil puk do sítě.

Ohlasy trenérů

Aleš Křetínský (HC Kometa Brno): "Kluci do dnešního zápasu dali srdíčko. Předvedli jsme velice slušný kolektivní výkon, který podpořil skvělými zásahy mezi třemi tyčemi Zdeněk Slavíček. Důležitý byl gól na 4:1, který nás definitivně uklidnil. Do Zlína si jedeme pro vítězství. Pokud budeme hrát jako dnes a včera, věřím, že postoupíme."

Robert Svoboda: (HC PSG Zlín): "Utkání ve velkém tempu skončilo z našeho pohledu špatným výsledkem. Nemyslím si, že bychom byli horší, hlavní rozdíl vidím v proměňování šancí. Teď je to kdo s koho, rozhodne se ve středu."

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín