Mladší dorost v prvním zápase čtvrtfinále vyhrál 8:3

Z l í n - Bravo, zlínští mladší dorostenci vstoupili do čtvrtfinále, které se hraje na dvě vítězná utkání, správnou nohou, v prvním utkání na domácím ledě totiž porazili Přerov vysoko 8:3. O výhře rozhodla především první třetina, kterou ševci vyhráli 4:0. Rozhodnout o postupu do dalších bojů mohou berani již v pátek, kdy jedou na led soupeře.
1.ČF, st 11.3.2015, PSG aréna
Zlín
Přerov
8:3
(4:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Dvořáček (Kočica, Dřímal), 11. Sedlák (Blažek, Dobiáš), 12. Pröschl (Václavek, Chytil), 20. Jenáček (Dřímal, Chytil), 21. Chytil (Jenáček, Pröschl), 27. Dobiáš (Janošek), 29. Kowalczyk (Kočica, Dvořáček), 58. Chytil - 24. Raček, 37. Raček (Hotěk, Navrátil), 54. Mlčák (Hotěk, Navrátil). Rozhodčí: Šiška - Knap, Goňa. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 77. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:3, 8:3.

Šimonů – Gába, Dřímal, Janošek, Hamrlík, Kowalczyk, Omelka, Jenáček, Marek - Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Dobiáš, Pröschl, Nesrsta, Dvořáček, Chytil, Václavek.

Matoušek (od 12. Machač) – Gábriel, Mlčák, Pěnčík, Kleiner, Aulehla, Koudela, Kopeček - Krátký, Raček, Navrátil, Hotěk, Šafránek, Lašák, Hostášek, Petráš, Plášek.

Zlín šel jako vítěz základní části do utkání jako jasný favorit, a tak to také vypadalo. Střeleckou převahu domácí poprvé proměnili v gól v sedmé minutě, kdy přesně zamířil Kryštof Dvořáček. Přerovští se snažili oklepat, ale marně, za pět minut zvyšoval Zdeněk Sedlák. A za 18 sekund později se do střelecké listiny zapsal i Matěk Pröschl a vyhnal brankáře Matouška na střídačku.

Když Dobiáš vystřelil puk mimo hrací plochu, naskytla se Zubrům početní výhoda, avšak nic z toho. Ovšem vyloučení Pláška nepotrestali ani ševci. Ale když domácí dostali možnost hrát pět na tři, tak tu už využili, devět sekund před přestávkou prostřelil Machače Jakub Jenáček.

Na začátku druhé třetiny ještě pokračovala klasická početní výhoda, a i tu Zlínští zužitkovali, a to zásluhou Filipa Chytila. Poprvé se hosté radovali s branky v čase 23:03, kdy přesilovku využil Patrik Raček. Jenomže radost na straně Přerova vydržela jen chvíli, než se opět trefili ševci, konkrétně Vojtěch Dobiáš.

A za necelé dvě minuty už na 7:1 zvyšoval Daniel Kowalczyk. Ovšem čest Zubrů opět zachraňoval Patrik Raček, jenž s prosadil při přesilovce pět na tři poté, co se Zlínští dopustili dvou i smolných faulů - vysoká hůl a špatné střídání.

Když domácí nevyužili na začátku třetiny přesilovou hru, opět se radovali Přerovští, puk uklidil do sítě Jan Mlčák. Na konci zápasu šli domácí znovu do tří, Zubři však už nesnížili, ba naopak, v oslabení se prosadil Filip Chytil, jenž tak stanovil výsledek prvního čtvrtfinále na 8:3 pro Zlín.