Mladší dorost prohrál ve Vítkovicích 2:3 a rozhodne nedělní duel, hráči litují neproměněných šancí

Z l í n - Zlínští mladší dorostenci jeli do Vítkovic s vedením 1:0 na série a již dnes si tak mohli zajistit postup na Mistrovství republiky. V první třetině k tomu udělal výrazný krok Sedlák, který se prosadil i v polovině zápasu, domácí ale ještě do druhé přestávky srovnali. A v 56. minutě o jejich výhře rozhodl Toman. Rozhodující utkání se odehraje v neděli od 12 hodin na PSG Aréně ve Zlíně, kde mladíci doufají i ve vaši podporu.
2.SF, pá 20.3.2015, Zimní stadion Ledňáček
Vítkovice
Zlín
3:2
(0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Z. Malík (Ficek, Toman), 38. Toman (Baláž, Z. Malík), 56. Toman (Baláž, Ficek) - 5. Sedlák (Dobiáš, Zmeškal), 30. Sedlák (Marek, Dobiáš). Rozhodčí: Klapetek - Tuizal, Církl. Vyloučení: 5:4, navíc Dobiáš (ZLN) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 24:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Kardinál – Kaláb, Malík, Bílý, Ficek, Kučera, Stareček, Šulák – Richtár, Fridrich, Žemba, Konečný, Vondál, Cháňa, Pastor, Baláž, Vícha, Urban, Gřešík, Sojka, Toman.

Šimonů – Gába, Dřímal, Janošek, Kowalczyk, Jenáček, Marek – Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Dvořáček, Chytil, Václavek.

První třetina se nenesla vůbec v opatrném duchu, oba brankáři si pořádně zachytali. A jako první inkasoval ten domácí, Dobiáš z rohu našel před brankou Zdeňka Sedláka, který puk poslal na beton Kardinála. V 16. minutě mohli Ostravané vyrovnat, když se jim naskytla početní výhoda, sevření puku Janoška ale nepotrestali. Úvodní dvacetiminutovka přinesla celkově 31 střel, Vítkovičtí měli na svědomí třináct, ševci zbylých osmnáct.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráči Vítkovic, kteří již po devíti sekundách potrestali vyloučení Kowalczyka, trefil se Zack Malík. Vrátit vedení ševcům mohl Dobiáš, svůj únik ale v gól neproměnil. Ve 30. minutě však byla opět úspěšná dvojice žlutomodrých Dobiáš - Zdeněk Sedlák. Druhý jmenovaný si položil Kardinála a zavěsil pod břevno. "Jsem moc rád, že mi to tam dnes spadlo, a to hned dvakrát," pověděl po utkání dvoubrankový střelec, jenž ale dodává. "Samozřejmě mě to ale netěší tak moc, protože jsme prohráli." I druhá třetina byla střelecky lepší pro Zlín, vyhrál ji 13:7, do kabin se šlo ale i tak za vyrovnaného skóre, a to zásluhou Radima Tomana.

Třetí perioda byla ale pro zlínské barvy zřejmě tou nejsmolnější. "Měli jsme více šancí, ale soupeř měl zase mnoho štěstí," pověděl forvard Sedlák. A jeho slova potvrdil i kapitán týmu Jakub Jenáček. "Ten duel byl z naší strany až moc smolný, neproměnili jsme ale spoustu šancí a sami udělali několik hrubých chyb, které soupeř potrestal. Vítkovice jsme ale přehrávali a na ledě jsme byli lepším týmem," říká Jenáček. A jeho slova potvrzuje statistika. Což o to, že Zlín přestřílel soupeře 49:24, ve třetí třetině dokonce 18:4!

"Budu se opakovat jako spoluhráči, ale prostě jsme měli až moc smůly. Puky se k nám moc neodrážely, chybělo nám to potřebné štěstíčko, které jsme měli v prvním zápase. V poslední třetině jsme soupeře nepustili ze třetiny, jednou nám ale ujedou a dají vítězný gól," lituje zápasu gólman Daniel Šimonů. A ona zmiňovaná chvíle přišla v 56. minutě, kdy svůj únik zakončil přesnou střelou Radim Toman.

O tom, kdo nakonec postoupí na Mistrovství republiky, kde se utkají čtyři nejlepší celky z Česka, rozhodne tak nedělní zápas. "Snad se štěstí přikloní na naší stranu," doufá Sedlák. Kapitán Jenáček zase očekává tuhý boj. "Bude to podobný zápas jako oba předchozí. Moc gólů nepadne a bode se bojovat od první do poslední vteřiny. Důsledná příprava by mohla přinést ovoce," říká bek s číslem 9. Zezadu vše bude zřejmě jistit brankář Daniel Šimonů. "Dnešní duel je potřeba hodit za hlavu a připravit se na neděli, kde budou rozhodovat maličkosti," uvědomuje si muž v masce.