Starší dorostenci doma nestačili na Hradec a o postupujícím do finále rozhodne poslední zápas

Z l í n - Do pondělního duelu nastupovali zlínští starší dorostenci s vedením 1:0 na zápasy, byli tak jen krůček od finále. Královští lvi však od začátku zápasu hru kontrolovali a nakonec si došli pro výhru 5:1. O postupujícím do boje o titul RAKO extraligy tak rozhodne až středeční duel v královéhradecké aréně.
2.SF, po 23.3.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Hr. Králové
1:5
(0:1, 0:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Gazda (Gago, Miko) – 16. Hejna (Lier), 24. Zahradník (Hník), 28. Hidveghy (Matějček, Kynčl), 35. Hnik (Lier, Zahradník), 37. Hroudný (Chalupa, Hnik). Rozhodčí: Šutara – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Odložilík (od 35. Barvík) - Padrnos, Sirota, Váňa, Kosorin, Procházka, Budil, Gazda - Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Bainar, Karafiát, Kotek, Gago, Werbik.

Groh - Havránek, Lier, Šimůnek, Fanderlík, Kynčl, Luštinec, Hroudný, Veselý – Exner, Matouš, Zahradník, Malík, Moník J., Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Moník F., Hejna.

Zlínští hráli, radoval se však soupeř

Začátek utkání se po většinu času odehrával v obrané třetině Východočechů, brankář Groh si však poradil se střelou Krejčiříka i Gaga. První tutovku zápasu měl zlínský Gazda, odkrytou soupeřovu branku ale trefit nedokázal. Když se Miko ocitl sám před gólmanem Hradce, byl právě ním podražen, oslabení ale zvládli hosté dobře. A hned po něm udeřili. Z hranice levého kruhu se prosadil Martin Hejna. Zanedlouho se síťka za Odložilíkem rozvlnila znovu, ovšem jen zvenčí.

Hradec zápas rozhodl čtyřmi brankami ve druhé třetině a vyhnal Odložilíka z brány

Hned po přestávce mohli domácí srovnat, kombinace na brankovišti zlínské dvojice Miko a zakončující Werbik však gólem neskončila. Následně byli současně vyloučeni Gago s Karafiátem a Hradečtí se prosadili podruhé. Odložilík neudržel kotouč v lapačce a na 2:0 zvýšil Tomáš Zahradník. Okamžitě z následujícího buly pláchl sám na Groha Miko, zlínský útočník ale neuspěl střelou ani následnou dorážkou.

28. minuta a hosté udeřil potřetí, od modré čáry prostřelil Odložilíka Patrik Hidveghy. Zvýšit mohli Hradečtí zanedlouho, zvonila však jen tyč. Při vyloučení Veselého mohl snížit Miko, ale poloprázdnou bránu minul. A tak se zase radovali mladíci v černém. Střelu Liera tečoval do sítě František Hnik a vyhnal Odložilíka z branky. Ovšem i střídající Barvík zanedlouho inkasoval, neuběhlo ani dvě a půl minuty a na 5:0 už zvyšoval Kryštof Hroudný.

Do třetí třetiny se šlo již za rozhodnutého stavu

Třetí třetina se už jen dohrávala, domácí se ale přece jen gólu dočkali, vyloučení Veselého zkraje třetí třetiny potrestal Daniel Gazda. Ještě možná nějak zamotat zápas mohl Fryšara či Peška, Groh však odolával. A když ve své šanci neuspěl ani Werbik, Východočeši si připsali vítězství 5:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové): „My jsme byli hodně nervózní. Na klucích byla vidět důležitost tohoto zápasu. Nám se podařilo dát gól v první třetině. Myslím si, že o utkání rozhodlo to, že jsme využili přesilovku 5 na 3 a poté jsme dali vlastně třetí branku, když jsme tak trochu načapali domácího gólmana. Myslím si, že tam se to zlomilo a pak už jsme se tu hru snažili víceméně kontrolovat a snažili jsme se nezkomplikovat situaci nějakým zbytečným gólem, no a i když se to úplně nepovedlo, zvládli jsme to. 5:1 je dle mého dobrý výsledek a máme to teď ve svých rukou. Hrajeme doma, takže uvidíme, jak to dopadne."

×
Odehrané 17:00 | Dor.
Berani Zlín
HC Vítkovice Ridera
×
Odehrané 17:45 | DorB
Berani Zlín B
HK Mladí Draci Šumperk
×
Odehrané 17:00 | Jun.
HC ŠKODA Plzeň
Berani Zlín