Mladší dorost porazil v posledním semifinále Vítkovice a slaví postup na Mistrovství republiky

Z l í n - Zlínským mladším dorostencům se povedlo v semifinále vyřadit 2:1 na zápasy Vítkovice a slaví postup na Mistrovství republiky, které bude probíhat ve dnech 25. - 29. března v Hradci Králové. Rozhodující zápas série se hrál v bojovném duchu, jako první šli sice do vedení hosté, Zlínští ale poté třemi brankami otočili vývoj utkání a nakonec zvítězili 4:2.
3.SF, ne 22.3.2015, PSG Aréna
Zlín
Vítkovice
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Václavek (Chytil, Dobiáš), 21. Václavek (Jenáček), 23. Chytil (Zmeškal), 46. Sedlák – 4. Konečný (Kaláb), 35. Toman (Malík, Baláž). Rozhodčí: Škach – Goňa, Kurtin. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 30:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:3.

Huf – Gába, Dřímal, Janošek, Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Jenáček (C), Marek – Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Dvořáček, Chytil, Václavek.

Kardinál – Kaláb, Malík, Bílý, Ficek, Kučera, Stareček, Šulák – Richtár, Fridrich, Žemba, Konečný, Vondál, Cháňa, Pastor, Baláž (C), Vícha, Urban, Gřesík, Sojka, Toman.

Zlínští měli převahu, přesto dotahovali

Do zápasu vstoupily oba celky podle předpokladů opatrně, přesto již v 4. minutě byl vidět gól, když Hufa prostřelil Viktor Konečný. Zlínští poté měli dvě dobré příležitosti srovnat, Dobiášovi ale kotouč v konečné fázi uskočil, Chytil zase nevyužil zaváhání vítkovické obrany při rozehrávce. Ostravané moc nehrozili, zmínit se snad dá jen dorážka Gřesíka či těsná střela nad horní tyč Baláže. A tak se i domácí dočkali branky. Chytilovu střelu sice ještě brankář Kardinál vyrazil, na dorážku Jana Václavka byl však už krátký. Druhou trefu ševců mohl přidat Jenáček, pukem ale trefil jen rameno brankáře Vítkovic.

Domácím vyšel vstup do druhé třetiny

Vstup do druhé třetiny se domácím vydařil více než dobře, již po dvaceti sekundách hry tečoval Jenáčkovu střela do sítě Jan václavek. A za necelé tři minuty zvýšil v početní výhodě pohotovou dorážkou Filip Chytil. Za pár minut zase pláchla dvojice Zmeškal, Dvořáček, druhý jmenovaný ale svou koncovku v branku neproměnil. Hosté zahrozili jen náhodou, tečovaná střela šla těsně mimo zařízení. Ovšem poté se naskytla Ostravanům přesilovka a ti ji využili, z kruhu vstřelil kontaktní gól Radim Toman. Tentýž hráč ještě mohl jet sám na branku, pas na něj se ale zastavil o brusli domácího beka.

Vítkovičtí se do šance na vyrovnání přes dobrou defenzivu Zlína nedostali

Poslední dějství začali žlutomodřé svědomitě a hráli poctivě zezadu, soupeře nepustili do vyložené šance ani při oslabení. Ve 45. minutě si domácí trenér vzal oddechový čas, protože jeho svěřenci vyhodili na zakázané uvolnění. Ovšem přineslo to i ovoce, za moment se totiž zblízka prosadil Zdeněk Sedlák. Ostravané měli veliké problémy se dostat do útočné třetiny, zlínská obrana byla totiž bezchybná. Pět minut před koncem na to zkusil najít recept trenér hostů při oddechovém čase. Ovšem to se nepovedlo. Ani při závěrečné power play. Konec zápasu a celé série už tak okořenila pouze bitka Chytila s Gřesíkem a Tomana s Kočicou.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): "My jsme rádi, že jsme potvrdili roli mírného favorita, byla to ale vyrovnaná bojovná série. Kluci byli nervózní, byla na nich tíha té odpovědnosti jediného zápasu, ale naštěstí se to podařilo a my jedem dál. Doufáme, že na Mistrovství republiky něco uhrajeme."

Fotogalerie