MČR: Poslední třetinu sezony si Berani užili, dali v ní čtyři branky a celkově Hradec rozstříleli 6:2

Z l í n / H r a d e c K r á l o v é - Poslední zápas na Mistrovství České republiky bylo střetnutí týmů s již jasným umístěním, Hradec Králové měl jistý titul, mladíci Zlína zase poslední místo, které však v konečném součtu dělá skvělé čtvrté místo! Zápas rozhodli ševci především ve třetí třetině, kterou vyhráli 4:2 a posledního ledu v sezóně si tak dokonale užili. Tento duel se stal definitivní tečkou za hokejovou sezónou 2014/2015 pro zlínské hokejisty veškeré kategorie.
MČR, ne 29.3.2015, FORTUNA Aréna
Hr.Králové
Zlín
2:6
(0:1, 0:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 42. Dvořák (Pažourek), 55. Dvořák (Štohanzl, Šalda) – 20. Sedlák, 22. Dobiáš (Janošek, Václavek), 44. Zmeškal (Kočica), 51. Václavek, 57. Chytil (Dvořáček), 59. Hefka (Jenáček, Chytil). Rozhodčí: Danylec – Coubal, Ovsík. Vyloučení: 7:8, navíc Muška 10 min., Štohanzl (oba HKR) 5. minut a do konce. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 199. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6.

Kouba – Lelek, Pohl, Muška, Gaspar, Šalda, Jonáš – Kellner, Hladík, Jakubec, Růta, Pažourek, Matouš, Havelec, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Hašek, Maršík, Síla.

Huf – Gába, Dřímal, Janošek, Hamrlík, Kowalczyk, Klauda, Jenáček, Marek – Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Sedláček, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Dvořáček, Chytil, Václavek.

První branka padla až 18 vteřin před koncem třetiny

Do první větší šance se dostal až v sedmé minutě Kowalczyk, ale Štěpán Kouba i přes zakrytý výhled jeho pokus od modré čáry pokryl. Na druhé straně o chvíli později z podobného místa pálil Šalda, Huf byl ale připraven a střelu vykopl. Ani druhá desetiminutovka první třetiny moc hokejové krásy nenabídla. Urputný hokej prezentovala hlavně hra ve středním pásmu a podél mantinelů. Nakonec ale přece jen padl gól, a to pouhých 18 vteřin před koncem první části. Zdeněk Sedlák si v signalizované výhodě nabruslil zpoza branky před Koubu, kterého napodruhé prostřelil.

Zlínští druhou část začali stejně, jako první skončili

Berani do druhé třetiny nastoupili se stejným elánem s jakým ukončili předcházející část. Druhou branku poslal do hradecké sítě Vojtěch Dobiáš, který se prosadil parádní ranou z levého kruhu. O chvíli později měl na hokejce snížení Muška, ale Huf jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče. Tyčku ještě orazítkoval ve 35. minutě Gaspar, ale to bylo z větších šancí s gólovým potenciálem vše. Jinak se oba týmy celkem spokojily s pravidelným odevzdáváním puků v útočné třetině, a tak skóre před odchodem do šaten změny nedostalo.

V poslední části se gólově urodilo

Jestliže první dvě části moc gólové radosti nenabídly, třetí třetina se mohla pyšnit obrázkem zcela opačným. Již po 65 vteřinách za Hradec korigoval Jaroslav Dvořák, jenž úspěšně zakončil přečíslení dvou na jednoho. Zásluhou Lukáše Zmeškala ale Zlín o dvě minuty později opět odskočil do dvoubrankového vedení. To v čase 50:02 navíc navýšil Jan Václavek, Lvi se přesto zmohli ještě na odpověď, kterou zařídil opět Jaroslav Dvořák. Zlín měl ale větší chuť do hry a posledních pět minut, které kvůli Štohanzlovu faulu kolenem znamenaly přesilovku Beranů, okořenil dvěma góly. Postupně se trefili Filip Chytil a Vlastimila Hefka, který upravil na konečných 2:6.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (HC PSG Zlín): Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát poslední utkání a pojedeme domů s dobrým pocitem. Bohužel to na medaili nestačilo. Dvě předešlá utkání byla docela nešťastná, ale takový je život. Kluci se s tím musí poprat a pracovat tak, aby to příště bylo lepší.