Juniorka podlehla doma Vítkovicím

Třetí kolo DHL extraligy juniorů Zlínu body nepřineslo. Na PSG Aréně mohli diváci sledovat bojovné utkání s množstvím soubojů, které rozhodla druhá třetina. V ní dominovaly hostující Vítkovice a vypracovaly si dvoubrankové vedení. To navýšily hned zkraje třetí části a vyhrály tak 3:0
3.kolo, čt 10.9.2015, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
0:3
(0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Kafka (Žiak), 28. Šendera (Beneš), 45. Wróbel (Žiak). Rozhodčí: Fiedler – Blaha, Novák. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 0:3.

Haloda – Kolařík, Kosorin, Sirota, Váňa, Řezníček, Procházka, Gazda – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Bumbál.

Wanecki – Šendera, Adamík, Čechman, Ďurkáč, Gabrhelík, Krčmář – Hartmann, Spratek, Wróbel, Malina, Stupka, Žiak, Moravčík, Ollender, Danielčak, Beneš, Kmoček, Kafka.

Úvodní třetina diváky v hale příliš nenadchla. Kombinace, především zpočátku, vázla na obou stranách a hlavní slovo měly bojovnost a důraz. Zpočátku hra plynula pod taktovkou Vítkovic, ale šance nepřicházely. Za zmínku stojí střela Adamíka, která skončila těsně nad břevnem. S přibývajícím časem začali domácí hru vyrovnávat. K ohrožení klece Waneckého však docházelo jen sporadicky.

Druhá třetina nabídla o poznání líbivější hokej. Oba týmy jako by zařadily vyšší rychlostní stupeň a na ledě to jiskřilo. Hned v úvodní minutě druhé třetiny šli hosté do vedení. Dominik Kafka uklidil z bezprostřední blízkosti puk za Halodu. Zlín mohl několikrát vyrovnat, ale nepodařilo se mu to ani po střele Karafiáta, kdy zvonila jen tyč.

Trest přišel záhy. Volný puk v brankovišti nedokázal nikdo ze zlínských zamést do branky a hned z protiútoku se střelou zápěstím nemýlil Petr Šendera. I další minuty prostřední části nabídly zajímavé šance. Horko bylo především před Halodou, který musel likvidovat nejednu složitou situaci. Dvakrát si domácí brankář poradil se zajímavými příležitostmi Kafky.

Naděje na zdramatizování zápasu Zlínskými ve třetí části vzaly z velké části za své ve 45. minutě, kdy se za hosty prosadil Kamil Wróbel. Tempo hry brankou utrpělo. Navíc za dalších pět minut mohl přidat svou druhou branku Wróbel. Zlínští střelci nechali vyniknout brankáře hostů Waneckého, který si nakonec připsal 34 úspěšných zákroků. Blízko brance měli Stiksa, Gago i Karafiát, všechny pokusy ale hostující gólman pochytal a Zlín tak zůstal bez bodu.