Junioři s Olomoucí berou jen bod, obrat se jim dokončit nepodařilo

Z l í n - Junioři Zlína nenavázali na své úspěšné tažení v nastaveném čase, kdy dvakrát zvítězili na nájezdy a jednou v prodloužení, nad jejich síly byl Olomouc. Kohouti dvakrát vedli o dvě branky, Berani ovšem srovnali. V prodloužení nastřelili domácí tyč, na druhé straně byl úspěšný Nesvadba. Hanáci tak hlavně díky vydařené první třetině vezou domů dva body. Zápas navíc nedohrál útočník Michael Hlaváč, což by pro už takovou marodku bylo moc. K dalšímu utkání zajíždí zlínští junioři v sobotu do Vítkovic.
7.kolo, čt 24.9.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
3:4p
(0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Sirota (Gago), 32. Stiksa, 46. Gago (Karafiát, Váňa) – 3. Konečný (Ministr), 19. Pavlovský (Macuch), 26. Nesvadba (Metelka), 64. Nesvadba (Pavlovský, Macuch). Rozhodčí: Fiedler – Blaha, Novák. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: Bez. Diváci: 76. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

Haloda – Sirota, Kužílek, Váňa, Řezníček, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Dalajka, Peška, Stiksa, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Šoustal – Nesvadba, Spurný, Klvaňa, Metelka, Kališ, Škoda – Heža, Kropáč, Fejko, Pavlovský, Malý, Horák, Ministr, Macuch, Marek, Konečný, Müller, Kuba.

Hned v prvních sekundách měl možnost domácí Vyoral, chybu v rozehrávce soupeře ale nepotrestal. Za to na druhé straně se toto povedlo. Ve 3. minutě Halodovi propadla střela Ministra a do sítě ji doklepl pohotový Martin Konečný. Vyrovnání se mohli žlutomodří dočkat při přesilovce, Váňově teči ale chybělo štěstí. Poté se hrálo ze strany na stranu, za zmínku stojí třeba únik podél mantinelu Kropáče, který ale neskóroval.

V závěru třetiny byl vyloučen Kolařík a Mora toho využila, opět však se štěstím. Tutovku Martina Pavlovského Haloda zlikvidoval, ovšem puk vyrazil pouze nad sebe a při pádu se kus černé gumy od zad domácího beka dostal do sítě. Ještě před pauzou mimo pěstní souboj Heži s Váňou se ukázal Procházka, jeho dělovka ale orazítkovala jen břevno.

Na začátku druhé části sice Berani nevyužili přesilovku 4 na 3, mrzet je to ale nemuselo. V čase 21:26 nahození Jakuba Siroty skončilo až v síti. Srovnáno mohlo být za pár chvil, Vyoral ale u volného puku nebyl včas. A tak se Hanáci dostali opět do dvoubrankového trháku. I střela Davida Nesvadby od modré čáry prošla vším, co jí stálo v cestě.

Následně Zlínským nezbývalo nic jiného než zvýšit tempo hry a po zásluze se dočkali snížení. Z ničeho nic se mezi kruhy ocitl sám Filip Stiska a nemýlil se. Ke konci třetiny měli ještě Berani přesilovku, na pozoru se ale musel mít gólman Haloda. Sám na branku totiž pláchl Kališ, kotouč ale nedokázal zvednout.

Hned po úvodním buly ve třetí třetině jel sám na Šoustala Dalajka, přízemní střelou se však neprosadil. Za nedlouho navíc někdo z jeho spoluhráčů netrefil odkrytou klec. Do třetice všeho dobrého ale platilo i tentokrát a bylo srovnáno. Karafiát šikovně posunul puk mezi kruhy na Michala Gaga, jenž z první rozvlnil síťku.

Dobrou možnost otočit zápas měli domácí poté, kdy gólman Olomouce zlomil svou hůl a chvíli chytal bez hokejky, následně tři minuty s hráčskou, moc ale zasahovat nemusel. Na druhé straně pláchl Kuba, mezeru mezi betony ale nenašel. V závěru mohl překlopit zápas na stranu Zlína třeba Sirota či po oddechovém čase Dalajka, ovšem nestalo se tak.

V nastaveném čase dnes již jednou orazítkované břevno trefil zlínský Kolařík, a to jej mohlo mrzet. Hodně prostoru totiž dávala domácí obrana hostujícímu bekovi Davidu Nesvadbovi, který nakonec z mezikruží vystřelil hostům svou druhou trefou v zápase bonusový bod.

Nejlepší hráči dle hokej.zlin.cz: Jakub Sirota - David Nesvadba

Podrobný popis utkání naleznete v textovém přenosu na onlajny.com zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-24/id/156298#stream

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "My jsme odehráli velmi špatnou první třetinu a od toho se odvíjel průběh zápasu. Poté jsme dvě třetiny soupeře přehrávali, ale ta první část duel hodně ovlivnila. Myslím si, že hrát na tři góly doma je málo, měli bychom být aktivnější. Za ty dvě třetiny hráčům děkuji, ale ta první byla strašná. Dnes neměl ani náš gólman svůj den, zápas jsme měli rozhodnout v základní době, šance jsme měli. Do prodloužení neměl zápas vůbec dojít."

Petr Fiala (HC Olomouc): "V zápase padaly góly buď po chybách, což byl případ našich inkasovaných, nebo takové šťastné či hezké, například v prodloužení to kluci hezky sehráli. Na můj vkus tam bylo málo agresivity, málo se hrálo do těla. Vylučovalo se za fauly hokejkami místo za agresivitu. Hlavně na naší straně jí tedy mělo být víc, domácí totiž mají přece jenom velikou marodku. Jsou to důležité body, ale příště asi takovýto výkon stačit nebude."