Juniorka počtvrté v řadě padla, na Brno nestačila poměrem 2:5

B r n o - Zlínští junioři v novém ročníku DHL Extraligy juniorů stále čekají na tříbodový zisk, navíc nyní mají šňůru čtyř proher. Tu poslední schytali v Brně, kde sice Berani v závěru snížili na rozdíl jediné branky, Kometa ale následně udeřila dvakrát za minutu a bylo po utkání. Důvodem je i marodka deseti hráčů. Zlín je nyní v tabulce na šestnáctém místě se ziskem sedmi bodů za osm utkání, další zápase je čeká na domácím ledě v sobotu od 12:30 hodin s Jihlavou.
9.kolo, čt 1.10.2015, DRFG Aréna
Kometa Brno
Zlín
5:2
(2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Boltvan (Havránek, Lunter), 13. Švejda (Sedláček, Furch), 34. Dupljaku (Biolek, Nováček), 53. Kratochvíl (Havránek, Dvořák), 54. Lunter – 8. Gazda (Procházka, Hořanský), 49. Strmiska (Kužílek). Rozhodčí: Polák - Musil, Lainka. Vyloučení: 4:6, navíc Švejda (KOM) 5+DKU. Využití: 1:1. V oslabení: Bez. Diváci: 112. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1. 3:1, 3:2, 5:2.

Slavíček – Furch, Švejda, Štancl, Sedláček, Kubeš, Kabelka, Kupčík – Tůma, Havlát, Lunter, Dvořák, Nováček, Biolek, Garčic, Dupljaku, Havránek, Kratochvíl, Boltvan

Haloda – Sirota, Kužílek, Váňa, Řezníček, Procházka, Gazda, Kolařík – Gago, Dalajka, Krejčiřík, Horvát, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

Na brněnský led nepřijeli Berani v nikterak oslnivé formě, protože svá poslední tři utkání prohráli a dnes chtěli tuto nepříznivou šňůru přetrhnout. Než se však stačili na ledě brněnské DRFG Arény rozkoukat, tak se domácí ujali již ve 3. minutě vedení, když přečíslení dva na jednoho řešil úspěšnou střelou Jakub Boltvan. Hosté ale zanedlouho vyrovnali při dvojnásobné početní převaze, kterou zužitkoval přesnou ránou do šibenice z levého kruhu Daniel Gazda . Domácí celek měl poté více ze hry a zaslouženě se znovu ujal jednobrankového vedení, když se ve 13. minutě prosadil v přesilové hře po kombinaci a střele z hranici pravého kruhu Jan Švejda .

Druhá třetina přinesla především taktickou bitvu, ze které vyčnívala především šance hostujícího útočníka Karafiáta, jenž svým pokusem orazítkoval tyč domácí branky. Na opačné straně mohl udeřit Kubelka, který ale z blízkosti nepropálil Halodu mezi betony. Dvoubrankové vedení domácímu celku přinesla až akce ze 34. minuty, kdy se po přihrávce Biolka opřel do kotouče Liridon Dopljaku a ranou o tyč nedal hostujícímu brankáři šanci. V závěru třetiny se v další dobré možnosti zjevil opět Karafiát, na kterého zívala prázdná branka, nicméně i tuhle šanci hostující útočník neproměnil.

Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s náskokem dvou branek. Úvod nabídl opět taktickou bitvou svázanou nervozitou a nepřesnostmi. Jedenáct minut před koncem poslední třetiny udeřili hosté, kteří se dostali na dostřel zásluhou Petra Strmisky , který ujel domácí obraně a prostřelil Slavíčka mezi betony. Zlín tato branka nakopla, nicméně vyrovnání se nedočkali. Naopak na druhé straně udeřili opět domácí, když se z dorážky prosadil v 53. minutě Petr Kratochvíl a o dalších 43 sekund později uzavřel skóre na konečných 5:2 střelou mezi betony Halody Kristián Lunter . Ke změně skóre hostům nepomohl v závěru ani pětiminutový trest brněnského Švejdy.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek : "Věděli jsme, že bude utkání těžké. O to více jsme rádi, že jsme to zvládli. Řekl bych, že jsme měli více šancí a na soupeře jsme tlačili. Střelecky jsme se prosadili a utkání dohráli relativně v klidu, jen je škoda faulu Jana Švejdy na konci třetí třetiny, bylo to ze hry a střet byl nechtěný."

Radek Pšurný : "Dostali jsme nešťastné góly. Máme obrovskou marodku a to se podepisuje na výkonu. V současné době nám chybí deset hráčů. Za stavu 3:2 jsme dostali nešťastný gól a to nás srazilo z tlaku, který jsme si na domácí vyvinuli. Myslím si, že bychom utkání zdramatizovali, ale branka na 4:2 změnila najednou ráz zápasu."

Autoři: Daniel Kinc, Michal Kuba