Junioři Motor sice jasně přestříleli, berou však jen bod

Z l í n - Osmá porážka v řadě, čekání na první tříbodový zisk a poslední místo v tabulce. Zlínští junioři neprožívají zrovna nejlepší start do nové sezóny. A nevedlo se ani dnes proti Českým Budějovicím, předposledního celku DHL extraligy. Sice domácí přestříleli soupeře 53:21, vedlo to však jen k bodu za prohru po nájezdech. Zítra od 12:30 tým Radka Pšurného hostí Spartu.
13.kolo, pá 16.10.2015, PSG aréna
Zlín
Č. Budějovice
3:4sn
(1:1, 1:2, 1:0 - 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Stiksa (Stuchlík, Horváth), 30. Dalajka (Hladiš, Hlaváč), 46. Miko (Stuchlík, Gago) – 13. Šulek (Doktor), 31. Točík (Matoušek, Klinecký), 39. Žáček (Šulek), 65. Pixa rozhodující TS. Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Wesley. Vyloučení: 9:12, navíc TS pro ZLN. Využití: 0:1 V oslabení: Bez. Diváci: 76. Střely na branku: 53:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Haloda – Kosorin, Váňa, Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Kváča – Svoboda, Farka, Matoušek, Žáček, Klinecký, Michal, Benda – Fencl, Doktor, Šuhaj, Sloboda, Samohejl, Točík, Šulek, Bárta, Pixa, Panáček, Bárta.

Zápas začal vinou vysypaného plexiskla o dvacet minut později, a s tím se lépe vypořádali domácí. V přesilovce mohl otevřít skóre Miko, před poloprázdnou brankou ale neuspěl. V 9. minutě se už ale Zlínští radovali. Pokus Stuchlíka ještě gólman Kváča vyrazil, ve vzduchu však puk trefil a uklidil do sítě Filip Stiksa.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, Ondřej Šulek totiž přelstil Kolaříka a sám před Halodou se nemýlil. Vedení zpět si mohli Berani vzít při dvojnásobné početní výhodě v trvání 29 sekund, avšak nestalo se tak.

Druhou třetinu začali Zlínští početní výhodou, nic kloudného ale nevymysleli. Naopak zahrozili Jihočeši, hostující forvard ale tváří v tvář Halodu nepřekonal. V půli zápasu se vracel z trestné lavice Gago a dostal dobrý pas do úniku, leč puk mu přeskočil hokejku.

Ve 30. minutě šli ševci do vedení zásluhou přesné teče Patrika Dalajky. Ovšem srovnáno bylo do minuty, přečíslení dva na nikoho zakončil pohotovou dorážkou Dominik Točík. Vzápětí se dostali ke slovu znovu domácí, Stiksa ale při trestném střílení neuspěl.

Čtyřminutové oslabení po vyloučení Dalajky za vysokou hůl domácí přežili bez újmy, inkasovali až záhy. Od modré čáry poslal kotouč do sítě Jakub Žáček. Ve 46. minutě byl stav opět vyrovnaný, prosadil se Petr Miko. K závěru se emoce zvedaly, na dělbu bodů to ale nemělo vliv.

V prodloužení domácí nevyužili dlouhou přesilovku čtyři na tři, o bonusovém bodu tak musely rozhodnout nájezdy. Ty otevřel gólově kličkou Jan Pixa, na druhé straně puk uskočil Hladišovi. Ve druhé sérii domácí brankář zasáhl betony, totéž se povedlo Kváčovi proti Gagovi. A když hosté nedali třetí pokus, Dalajkovi nezbývalo než proměnit. To se však nepovedlo. Zlín tak padl s Motorem 2:3 po nájezdech.

Podrobný přenos v textové formě na Onlajny.com zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-16/id/156355#stream