Junioři vyhráli počtvrté v řadě, tentokrát porazili Mladou Boleslav

Čtvrtá výhra v řadě pomohla juniorům odlepit se od dna tabulky. Tým kouče Radka Pšurného dokázal zdolat Mladou Boleslav v útočně laděném zápase 6:5 po nájezdech. Utkání to bylo jako na houpačce. Obě mužstva se střídala ve vedení až do padesáté minuty, kdy se prosadil Stuchlík a stanovil skóre 5:5. Pak již gól nepadl a muselo dojít až na nájezdy. V těch zajistil ševcům bod navíc Dominik Hladiš.
17.kolo, pá 30.10.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Ml.Boleslav
6:5sn
(1:2, 3:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Váňa (Stiksa, Lainka), 24. Karafiát (Gago, Stuchlík), 27. Dalajka (Hladiš, Hlaváč), 29. Karafiát (Miko, Procházka), 50. Stuchlík (Gazda, Karafiát), rozh. náj. Hladiš – 13. Brzák, 15. Pätoprstý (Borovec), 28. Borovec, 32. Pořízek (Musliu, Brzák), 47. Musliu (Pätoprstý). Rozhodčí: Fiedler – Hanzlík, Wesley. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5, 6:5.

Haloda – Sirota, Váňa, Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Hladiš, Hořanský.

Groh (od 29. minuty Kořínek) – Mašek, Mattis, Štosek, Uřidil, Tůma, Žalud, Červinský – Průšek, Prokop, Musliu, Brzák, Pätoprstý, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík, Motloch.

Skóre zápasu otevřeli ševci v 11. minutě. A byl to obránce Vladimír Váňa. Na modré zachytil puk od Stiksy, našlápl si to směrem k brance a když se dostal na kruh, přesnou střelou nad rameno Groha poslal domácí do vedení. Zlín si ale vedení užil jen dvě a půl minuty. Pak se povedlo Mladé Boleslavi vyrovnat. Stanislav Brzák obral na modré o kotouč zlínského hráče a v té chvíli mu už nic nestálo v cestě a řítil se sám na branku. Střelou mezi nohu a vyrážečku pak zavěsil kotouč do sítě. A za chvíli bylo pro domácí ještě hůř. Borovec obehrál v rohu zlínského beka a poté předložil přesný pas před bránu na Denise Pätoprstého, který si pohrál s Halodou a přidal druhou branku svého týmu. Tím první třetina skončila

Začátek druhé načali berani opět brankou. A to když se usadili v útočné třetině, kde Jiří Karafiát dostal puk na kruh, odkud dlouho neváhal, vystřelil a poslal kotouč do horního růžku boleslavské branky. O chvíli později pak bylo skóre opět příznivé pro zlínské borce. Hlaváč při přesilovce obkroužil branku a poté předložil puk na volného Patrika Dalajku, který kotouč pohotově uklidil do sítě. Jenže hostům se podařilo vyrovnat hned o minuty později. Zdeněk Borovec se zmocnil puku, pláchl zlínské obraně a povedenou kličkou do forhendu překonal brankáře Halodu.

Gólové hody však nebraly konce. Následně si ševci vzali vedení zpět. Jiří Karafiát totiž zužitkoval přihrávku Mika za obranu Boleslavi a i přesto, že byl podražen, tak v pádu ještě zvládl vystřelit a protlačit kotouč za záda gólmana. Ale opět stačily jen dvě minuty a radovala se Boleslav. Musliu byl sám na kruhu, odkud předal puk na druhou stranu, kde k němu měl nejblíž Radek Pořízek a ten překonal přesouvajícího se Halodu. Tím gólově bohatá druhá třetina skončila.

Branky ale padaly v té třetí. Tentokrát ji načala Mladá Boleslav. Kroni Musliu se krásně protáhl od mantinelu až k brance a poté ač byl faulován, tak zakončil ke vzdálenější tyči a Boleslav vedla. Na vítězství to ale nestačilo. Zlín dostal výhodu přesilovky 5 na 3 a taková nabídka se neodmítá. Michal Stuchlík ránou od modré poslal utkání do prodloužení. Tam se ani jeden z týmů neprosadil a tak musela rozhodnout dovednostní soutěž. V nájezdech bod navíc pro Zlín zajistil Dominik Hladiš, když střelou mezi nohy překonal brankáře Kořínka.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Jsme rádi za tu bodovou sérii, kterou jsme teď ještě prodloužili. Dnes jsme bohužel nebyli tak koncentrovaní, jak by jsme chtěli. Nabídli jsme soupeři tři góly po hrubých individuálních chybách a tam nás to stálo bod navíc. Ale i přesto bych chtěl hráčům poděkovat za výkony v posledních čtyřech zápasech.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Padlo dnes hodně gólu. Na jednu stranu jsme rádi, že jsme pět gólů dali, což je hodně, ale byl to oboustranně útočný hokej. Měli jsme ke třem bodům docela blízko. Dostali jsme v závěru i šanci v podobě přesilovky, ale bohužel jsem to nevyužili a stejně tak i v prodloužení. Pak přišly nájezdy a v těch se nám letos moc nedaří. Přáli jsme si to zlomit, ale i to štěstí se dnes možná obrátilo proti nám. Bohužel vezeme jenom bod, ale určitě nejsme zklamaní. Další utkání nás čeká zítra. Bodujeme už pátý zápas po sobě, i když třeba jen za bod, ale je to pořád bod z venku a zítra se pokusíme tu sérii prodloužit.