Junioři slaví první tříbodovou výhru na domácím ledě, Liberec porazili 3:2

Z l í n - Až sedmý pokus zlínským juniorům přinesl tři body z domácího ledu. Proti Liberci si vypracovali dvoubrankové vedení a ačkoli soupeř ve třetí části snížil a mohutně se tlačil za vyrovnáním, Berani odolali. Nyní mají na kontě 17 bodů, což stále stačí jen na poslední příčku. Další zápas je čeká již v pátek od 17 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky s Mladou Boleslaví.
18.kolo, čt 29.10.2015, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Liberec
3:2
(1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Karafiát (Gago, Sirota), 29. Dalajka, 40. Gazda – 38. Solenský, 46. Havlas. Rozhodčí: Obadal – Blaha, Goňa. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Diváci: 80. Střely na branku: 27:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Haloda – Sirota, Váňa, Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Hladiš, Hořanský.

Vacek – Klinger, Husa, Mečíř, Divila, Tržický, Starosta – Hrníčko, Šír, Rubeš, Král, Gecko, Solenský, Svoboda, Zachar, Kačírek, Havlas, Paločko, Hylena.

První vážnější šanci měl ve 4. minutě domácí Miko, ovšem sám před brankářem Vackem neuspěl. Klidnou hru na nahazované kotouče pozastavilo až vyloučení Havlase. V tom gólman Severočechů vytěsnil nad branku pokus Gazdy, střelu Procházky zase zastavila tyč. V samém závěru trestu ale domácí otevřeli skóre, kdy se ránou pod víko z vrcholku kruhu prosadil Jiří Karafiát.

Srovnáno mohlo být hned z následující akce, ale Haloda se štěstím odolal. Navýšit vedení mohli Zlínští při čtyřminutové přesilovce, ovšem ta se moc nepovedla. V samém závěru periody měl dobrou možnost po Paločkově akrobaciích alá Leška zakončující Tržinský, ovšem trefil jen brankovou konstrukci.

Druhá třetina začala taktéž opatrně z obou stran a z celkem nenápadné, pro Zlín i omylné akce, se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Patrik Dalajka jel totiž střídat a jelikož v prostřední periodě jsou střídačky blíže soupeřovy branky, dostal se za obranu Tygrů. Obránce hostí mu nakonec omylem poslal puk a domácí forvard se nemýlil. "Už jsem byl dlouho na ledě, a tak jsem to zabalil. Najednou se ale ke mě dostal puk a měl jsem volnou cestu skoro až k bráně," řekl Dalajka.

I tentokrát mohli Liberečtí rychle odpovědět, ale než se Rubeš sám před Halodou vzpamatoval, domácí muž v masce mu puk vypíchl. Další šanci měl Šír, zaváhání Procházky ale nevyužil. Ve 38. minutě se už ale Tygři radovali. Samuel Solenský si vyjel z rohu kluziště mezi dvěma hráči před branku a ačkoli byl faulován, v pádu dokázal zakončit pod horní tyč. Zlín ještě do pauzy ale reagoval. Chybného střídání soupeře využila dvojice žlutomodrých a při křížení pozic překvapil Vacka svou střelou Daniel Gazda.

Obrovskou příležitost v úvodu posledního dějství měl hostující Svoboda, ovšem zcela odkrytou prázdnou branku zhruba z metru dokázal minout. Sníženo bylo ve 46. minutě, kdy Sirota namazal při rozehrávce pohotovému Vojtěchu Halasovi. "Druhý bek mi zařval druhá modrá a mě by ani ve snu nenapadlo, že by to mohl chytit. Ještě měl obrovské štěstí, že se mu puk odrazil akorát do jízdy," popisoval po utkání nešťastník Sirota.

Vrátit dvougólové vedení mohl Beranům Miko, ale Vacek jeho bekhendovou kličku v úniku vystihl. Posledních deset minut patřilo Severočechům, Kačírkovu tutovku vychytal Haloda, tentýž muž zase zkazil radost včasným sklepnutím betonů Solenskému. Trenér domácích reagoval na tlak soupeře oddechovým časem. Rozhodnout mohl Karafiát, z mezikruží ale nemířil přesně. Avšak když při závěrečné power-play zblízka přestřelil branku Starosta, ševci mohli slavit ubojovanou výhru.

Podrobný onlajn přenos naleznete v textové podobě na Onlajny.com zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-29/id/156412#stream

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "Dvě třetiny jsme podávali výborný výkon, což jsme potvrdili třemi brankami. Poté soupeř mohutně dotahoval, ale v závěru jsme měli konečně štěstí a uhráli jsme tři body."

Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec): "My jsme prospali zbytečně první třetinu. Myslím si, že ve třetí části jsme byli jasně lepší, ale doháníme něco, co se nám v posledních zápasech nedaří a děláme hloupé chyby. Spousty kotoučů z modré čáry šly do prvního hráče a to bylo rozhodující. Musím ale kluky pochválit za tu poslední třetinu a Zlín za obětavý výkon po celý zápas."