Junioři pětkrát inkasovali a recept na brankáře Komety nenašli

Ve 23. kole DHL extraligy juniorů ztratili Zlínští body na domácím ledě po prohře s Kometou. Po bezbrankové první části se Kometě povedlo využít přesilovou hru, na což naž navázali hosté dalšími dvěma brankami. Zlínu se nedařilo překonat bezchybného Geržu, naopak Haloda ještě dvakrát inkasoval, a tak Kometa zvítězila 5:0.
23.kolo, čt 26.11.2015, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
0:5
(0:0, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Dupljaku (Nováček, Havránek), 24. Dvořák (Kratochvíl, Pokorný), 28. Dupljaku (Havránek, Švejda), 55. Havlát (Kupčík), 57. Nováček (Havránek, Dupljaku). Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Lukš. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 30:27. Průběh utkání: 0:5.

Haloda – Kosorin, Sirota, Váňa, Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš.

Gerža – Furch, Švejda, Mikyska, Kubeš, Kabelka, Zukal, Kupčík – Tůma, Havlát, Lunter, Dvořák, Nováček, Garčic, Dupljaku, Havránek, Kratochvíl, Grünwald, Pokorný.

První část utkání ukázala bojovný hokej, ale gólově úrodná nebyla. Již ve třetí minutě Hladiš rozezvučel tyč po přihrávce Hlaváče, když se snažil Geržu překvapit bekhendem. Geržova svatyně zvonila i podruhé, když ve středním pásmu získal kotouč Gazda, který si nabruslil ke střele a švihem téměř přelstil brankáře Komety. Na druhé straně měl výhodnou pozici Kratochvíl, ale ani jemu se z blízkosti nepovedlo zamířit přesně.

Kometa začala druhou část v početní výhodě. Nejprve Pokorný upozornil domácího brankáře prudkou střelou, která rozezvučela břevno. Poté už se hosté radovali, když Kubešovo nahození od modré čáry tečoval Liridon Dupljaku. Brněnští nezaháleli a rychle zvýšili stav. Filip Dvořák sice orazítkoval jen tyč, ale domácí brankář si smolně kotouč srazil do vlastní branky.

Zlínští byli zaskočeni po inkasovaných brankách, čehož Kometa potřetí využila. Havránek zatáhl kotouč do útočného pásma a vysunul Liridona Dupljaku, který chytře usměrnil kotouč k tyči, kam Haloda nedosáhl. Domácí kouč si po třetí brance vzal oddechový čas, aby uklidnil své hráče, ale aktivnější byli nadále hosté. Další branku mohl přidat Pokorný, ale Haloda se stihl včas přemístit k tyči.

Hosté po vynikající druhé části hráli velmi trpělivě a Zlínu nedovolili vytvořit nápor, který by vedl ke snížení. Naopak se dokázal uvolnit Robert Havlát, jenž se natlačil až před Halodu a zvýšil stav. Zanedlouho Kometa předvedla bleskovou akci, když z vlastního pásma vyvezl kotouč Havránek a předložil jej Kryštofu Nováčkovi, jenž se nemýlil. Když Geržu v samostatném úniku nepřekonal v posledních vteřinách ani Stiksa, Kometa zvítězila 5:0 a brněnský brankář vychytal čisté konto.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (Zlín): "Neměli jsme herní nasazení, chyběla nám disciplína. Výkon byl slabý od gólmana po poslední levé křídlo. Dnes nemám nikoho za co pochválit."

Martin Pešout (Brno): "Je s podivem, že tří měsíce jsme nevyhráli venku a nyní se nám povedly dvě vysoké výhry na cizím kluzišti. V Liberci 10:1 a dnes 5:0. Měli jsme jasnou převahu, i když na začátku druhé třetiny jsme měli u jednoho toho gólu štěstí a tím jsme domácím odskočili. Jsme spokojeni s výkonem gólmana i všech hráčů."