Kladno přejelo juniorku, rozhodla druhá třetina

V rámci 28. kola extraligy juniorů zavítalo do Zlína Kladno. Domácí nedokázali využít převahu z první třetiny a litovali, neboť ve druhé části Kladno začalo produktivně a během dvou minut vstřelilo tři branky. Zpočátku závěrečné části nastoupil Zlín aktivně, ale Kladno opět odskočilo a už nedovolilo zápas zdramatizovat.
28.kolo, so 12.12.2015
Zlín
Kladno
2:6
((0:1, 1:4, 1:1))

Branky a nahrávky: 39. Kolařík (Hlaváč, Procházka), 55. Hlaváč – 11. Janeček (Chládek), 22. Kaprál (Patyk), 23. Miura (Janeček), 24. Kružík (Keszi, Patyk), 35. Keszi (Hajný), 55. Matula.. Kružík (Keszi, Patyk), 35. Keszi (Hajný). Rozhodčí: Vaněk – Bryška, Lukš. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6.

Haloda (od 24. Barvík) – Kosorin, Váňa, Stuchlík, Schmied, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Ptáček – Havelka, Malý, Chládek, Bunda, Matula – Piovarči, Slánský, Patyk, Čermák, Borkovec, Hajný, Havlůj, Keszi, Kaprál, Janeček, Miura, Kružík.

Zápas začali aktivněji domácí. Úvodní dobrou šanci měl ve třetí minutě Strmiska, ale Ptáček předznamenal svůj skvělý výkon přesvědčivým zákrokem. Následně Zlín nevyužil přesilovku a naopak se musel bránit. Skóre utkání otevřel Petr Janeček, když si před Halodou počínal dostatečně důrazně.

Šance srovnat měli Lainka, Váňa i Strmiska, ale Ptáček ukázal několik vynikajících zákroků a na druhé straně provětral Halodovu lapačku Hajný.

Druhá třetina začala pro domácí hororově. Matulovu tutovku ještě Haloda zneškodnil, ale po minutě druhé třetiny musel kapitulovat proti Jakubu Kaprálovi. Z dalšího útoku se po zaváhání obrany zorientoval dobře Yuki Miura a bylo to už 3:0 pro hosty. Gólovou smršť dokonal po necelých třech minutách brankou na 4:0 Daniel Kružík a Halodu vystřídal Barvíř.

Následně se Zlín ponořil do dvou oslabení a Kladno udeřilo popáté. Vincent Keszi dostal puk po špatné rozehrávce domácích a poradil si i s Barvířem. Skóre snížil na 1:5 z pohledu Zlína minutu před koncem třetiny Michal Kolařík, který zúročil povedenou přesilovku.

Karty před třetí třetinou byly jasně rozdané a přestože se Zlín pokoušel o návrat do hry, potřebná efektivita v zakončení mu zkrátka chyběla. Z gólu se tak radoval kladenský František Matula. Za Zlín snížil ani ne minutu poté Michael Hlaváč, ale to bylo všechno. V posledních pěti minutách diváci branku neviděli. Zlín vyšel ze zápasu bez bodu.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): O zápase rozhodla druhá desetiminutovka ve druhé třetině, kdy jsme velmi nezodpovědnou hrou dovolili soupeři skórovat. Hlavně bych chtěl říct, že individuální výkony především starších hráčů jsou velmi slabé a uvažujeme intenzivně, co s tím dál.