Junioři doma podlehli Karlovým Varům, rozhodla nevyvedená druhá třetina

Téměř po měsíci se junioři představili na domácím ledě a jejich soupeřem byly Karlovy Vary. Po bezbrankové první třetině přišla na řadu druhá, která o utkání rozhodla. Svěřenci trenéra Radka Pšurného v ní inkasovali hned třikrát a hostům už stačilo v závěrečných dvaceti minutách jen bránit vedení 3:0. Ševci sice snížili, ale na víc už se nezmohli. V závěru ještě Energie přidala gól do prázdné klece a bylo hotovo.
31.kolo, pá 8.1.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
1:4
(0:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 48. Peška (Miko, Hladiš) – 24. Dudek (Nguyen, Rulík), 29. Nguyen (Vrána, Dudek), 36. Vrána (Zikmund, Dudek), 60. Nguyen (Zikmund, Vrána). Rozhodčí: Obadal – Novák, Blaha. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Haloda – Kosorin, Sirota, Váňa, Stuchlík, Schmied, Procházka, Gazda, Kolařík – Miko, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Frček – Michálek, Beer, Pajk, Rulík, Dudek, Vodička, Weinhold – Nguyen, Zikmund, Svoboda, Čejka, Vrána, Davídek, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka, Babka.

První třetina příliš vzrušení nenabídla. Na straně Energie se do šancí dostali Davídek s Hendrychem, ale ani jeden proti Halodovi neuspěl. Za Zlín se mohl prosadit Stiksa, ale tváří v tvář Frčkovi neuspěl. První gól tak padl ve druhé třetině. Energetici hráli přesilovku a tu také využili. Ševci sice kotouč dostali z obranné třetiny, ale hned vzápětí se Vary vrátily do útočné třetiny, kde se ke střele odhodlal obránce Jakub Dudek a puk procedil až za záda Halody.

Hosté byli ve druhé třetině i nadále aktivnější a vytěžili druhý gól. To když se dostali do tlaku, po střele si zpoza brány k mantinelu vybruslil Vrána, podíval se kde mu stojí spoluhráč a přesným pasem našel před brankou volného Tomáše Nguyena, který se v zakončení nemýlil. Poté si šanci vytvořili i domácí, ale nedali a tak Vary trestaly. Po přihrávce od Zikmunda přidal třetí trefu Energie Jakub Vrána. Za stavu 3:0 se také odcházelo do kabin.

Ševci před sebou měli v závěrečné dvacetiminutovce těžký úkol, ale od začátku bylo vidět, že se s tím hodlají poprat. Na gól si však počkali až do 48. minuty. Poté z jejich tlaku konečně vzešla branka. Po pěkné přihrávce před branku se trefil David Peška. To ale bylo ze strany domácích vše. V poslední minutě ještě odvolali brankáře a zkusili to v šesti, ale inkasovali počtvrté, když se střelou od modré přes obránce prosadil Tomáš Nguyen. Západočeši tak do dalekého Zlína necestovali nadarmo. Domů si odvezli všechny body.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Soupeř byl v utkání produktivnější a to si myslím, že rozhodlo. My jsme si vytvořili spoustu šancí, které jsme nevyužili a tím jsme soupeři odevzdali tři body. Byl to víc jak vyrovnaný zápas, spíš si myslím, že jsme dvě třetiny byli lepší. Je škoda, že jsme spoustu šancí nevyužili a nepodařilo se nám skórovat.