Junioři s Plzní statečně bojovali, nakonec ale těsně prohráli

Dlouho soupeři kladli odpor, do 34. minuty navíc vedli, nakonec ale stejně vyšli bodově naprázdno. Zlínští junioři s jasným favoritem zápasu, Plzní, prohráli 1:3. Srovnat mohli při závěrečné power-play, kdy byl stav o jeden gól, střelu Siroty však zastavilo břevno. Místo toho tak z pojistky do prázdné brány měli radost Západočeši.
32.kolo, so 9.1.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
1:3
(1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Stiksa (Kosorin, Strmiska) – 34. Polívka (Polata, Kaňák), 38. Švarc, 59. Krliš (Suchý). Rozhodčí: Held – Wesley, Goňa. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Haloda – Kosorin, Sirota, Váňa, Stuchlík, Schmied, Procházka, Gazda, Kolařík – Miko, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

Kuchař – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter, Starý – Petráš, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš, Hajšman, Kodýtek, Vracovský, Suchý, Kučera, Stránský

Hned po úvodním buly měl dobrou šanci hostující Suchý, zasunout puk za beton brankáře Halody ale nedokázal. Následně na dvakrát ztroskotal zlínský Hořanský, jenž nejprve promarnil přečíslení, následně pálil jen do břevna. Ve větší šanci byli poté, i navzdor oslabení svého celku, Krliš se Suchým, situaci ale překombinovali a druhý jmenovaný v závěru nedokázal umístit puk do odkryté klece.

A tak se mohl radovat domácí tým. Přesně v polovině třetiny tečoval ještě pod úrovní horní tyčky, jak později potvrdil brankový rozhodčí, střelu Kosorina Filip Stiksa - 1:0. Plzeň byla i nadále lepším celkem, jenomže tlak nedokázala přetavit v gól.

V prostředním dějství už to byla hra o něco vyrovnanější, paradoxně i tak ale dokázali Západočeši duel otočit. Ještě předtím ale pokračovala přehlídka neproměněných šancí. Za domácí neuspěl Hořanský a při brejku Hladiš, za Plzeň únik zase nedal Krliš.

Gól padl až ve 34. minutě, a to při početní výhodě hostů. Polata našel před brankou zcela volného Ondřeje Polívku, na kterého už byl Haloda krátký - 1:1. A za čtyři minuty se síť za domácím mužem v masce třepala ještě jednou, tentokrát po nádherné akci Milana Švarce, jenž projel mezi beky soupeře a nakonec vykoupal Halodu.

Ve třetí třetině to byl urputný boj, kde měli indiáni co dělat, aby své hubené vedení ubránili. Velice důležitou persónou byl brankář Kuchař a také jeho břevno, které Berani nastřelili při hře bez brankáře proti čtyřem. A když hosté odolali náporu domácích i v následujících sekundách, Václav Krliš trefou přes celé hřiště do odkryté branky rozhodl o vítězi.

Podrobný přenos z utkání na onlajny.com zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-01-09/id/156628

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (Zlín): "Nezbývá mě nic jiného, než kluky za předvedený výkon pochválit. Opakuji se po několikáté v této sezóně, prostě rozhodla koncovka."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Hrálo se dobré utkání, šance byly na obou stranách. Byli jsme asi o kousek hokejovější a výsledek odpovídá. Samozřejmě jsme měli štěstí, kdy před koncem tam bylo břevno, ale to k tomu patří."