Ani do třetice juniory štěstí nepotkalo, ti prohráli v Brně 1:5

Třetí prohra za sebou potkala zlínské juniory. Ti na ledě brněnské Komety sice nebyli o tolik horším celkem, ale po zbytečných chybách prohráli 5:1. Každopádně není čas na truchlení, již v sobotu čeká tým trenéra Radka Pšurného duel na ledě Jihlavy, která je o příčku níže než Berani, tudíž šestnáctá.
33.kolo, čt 14.1.2016, DRFG Aréně
Kometa Brno
Zlín
5:1
(2:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Zábranský (Dupljaku, Kupčík), 18. Furch (Dvořák, Garčic), 33. Pokorný (Nováček, Dupljaku), 36. Dvořák (Havránek), 38. Kupčík (Havránek, Pokorný) – 26. Stuchlík (TS). Rozhodčí: Netopil – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:8, navíc TS pro ZLN Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Slavíček – Zábranský, Kupčík, Kubeš, Kabelka, Furch, Štancl, Sedláček – Kratochvíl, Dvořák, Garčic, Havránek, Boltvan (C), Gajarský, Nováček, Dupljaku, Pokorný, Lunter, Horký

Haloda (od 41. Barvík) – Kužílek, Kobylík, Stuchlík, Schmied, Sirota, Procházka, Kolařík – Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Peška, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

Do zápasu lépe vstoupila domácí Kometa. Několikrát zahrozil sice Zlín, jenže poté chyboval při rozehrávce gólman hostí a nahrál Dupljakovi, který trefil pouze tyč. Jenže puk se rychle dostal na modrou, odkud vypálil Libor Zábranský a jeho projektil skončil až v síti. Ihned poté dostali možnost přesilové hry hosté, tu ale nezužitkovali. Slavíček Brňany držel i nadále. Kometa nedokázala ve dvou přesilovkách skórovat, to ji ale nemuselo tolik mrzet, jelikož v osmnácté minutě dostal mezi kruhy nabito Michal Furch a pohotovou střelou navýšil na 2:0. S tímto výsledkem skončila také první perioda.

Prostřední část nabídla dvojnásobnou porci branek. Nejdříve po pěti minutách hry využil trestné střílení zlínský Michal Stuchlík, když kličkou a následným zakončením mezi betony překonal Slavíčka. Do konce periody ale úřadovali domácí. Dominik Pokorný z předbrankového prostoru nadvakrát zakončoval, druhý pokus zapadl až do sítě Zlína. Domácí se krátce provinili faulem a dvě minuty za hákování vyfasoval Filip Dvořák. Svůj trest ale odseděl celý a po návratu do hry se ihned prosadil, když mu před odkrytou branku přihrál Havránek. Podobná situace se opakovala za necelé tři minuty. Michal Kupčík odseděl dvě minuty za vysokou hůl, po uplynutí trestu vjel na led a navýšil na 5:1.

Do poslední části vstupovalo Brno s jasným cílem - náskok udržet. To se modrobílým dařilo a náskok si udrželi až do finální sirény. Na obou stranách padlo několik trestů, Kometa navíc sehrála minutu a čtyřicet sekund přesilovku v pěti proti třem, ale skóre se již neměnilo.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: "Z naší strany to byl dobrý výkon. Rozhodli jsme hlavně ve druhé třetině, když jsme si vytvořili šance a proměnili je. Třetí třetina byla trochu slabší, výsledek jsme si ale pohlídali. Po celý zápas jsme měli vývoj ve svých rukou, byly tam dobré hokejové věci a příliš jsme nechybovali, proto jsme ani neinkasovali."

Radek Pšurný: "Dostali jsme lekci z produktivity. Zápas to byl podle mě vyrovnaný, první půlku byli lepší domácí, potom jsme my měli trochu navrch. Víc by tomu utkání slušel vyrovnanější výsledek."

Autor reportáže: Michal Kuba - redakce hc-kometa.cz