Po třech prohrách přisla výhra, junioři přehráli Jihlavu

Po třech prohrách se zlínští junioři dostali zpět do vítězných vln. Na ledě jihlavské Dukly sice od první minuty prohrávali, ještě do pauzy ale skóre otočili a nakonec i díky Karafiátovi, jenž vstřelil dva góly, vyhráli 4:1. Nyní jsou svěřenci Radka Pšurného na 15. místě, a to se ziskem 40 bodů.
34.kolo, so 16.1.2016, Horácký zimní stadion
Jihlava
Zlín
2:4
(1:2, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Dufek (Kousal, Pospíchal), 58. Pospíchal (Dufek) – 7. Karafiát (Dalajka), 13. Dalajka (Miko), 30. Hořanský (Stuchlík), 39. Karafiát (Miko, Gazda). Rozhodčí: Homola – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, navíc Dalajka a Peška (oba ZLN) 10.min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 22:27. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.

Kořenář – Váňa, Pospíchal, Vlček, Půža, Kadlec, Hohl – Dufek, Kousal, Najman – Bambula, Dvořák, Vala – Balaštík, Kolouch, Mejzlík – Peschout

Haloda – Stuchlík, Kobylík, Sirota, Schmied, Gazda, Váňa – Hořanský, Fryšara, Vyoral – Dalajka, Karafiát, Gago – Miko, Lainka, Peška – Strmiska, Kolařík, Stiksa

Do utkání vstoupila Jihlava výborně, když se podařilo domácím již po 31 vteřinách vstřelit úvodní gól zápasu díky přesné trefě Dufka Aleše. Duklu vstřelená branka spíše uspala a iniciativu převzali hráči Zlínu. V 7. minutě utkání semkli Berani domácí v jejich vlastním pásmu, když se ke střele dostal Karafiát Jiří, který s pomocí tyče překonal Kořenáře v bráně. Ve 13. minutě se podařilo hostům vstřelit druhý gól a strhnout vedení na svoji stranu, když měli možnost početní výhody. Hned po jejím začátku se trefil Dalajka Patrik. O dvě minuty později mohla Dukla opět srovnat, ale hráči domácích trefili pouze břevno. Do kabin se tak šlo s jednogólovým vedením Zlína.

Ve druhé třetině se dlouho nic nedělo, když se Dukla tlačila do útoku s cílem vyrovnat. Ovšem ve 30. minutě se podařilo hráčům Zlína odskočit na rozdíl dvou branek. Hosté využili další přesilovou hru, když se tentokrát prosadil Hořanský Adam. O minutu později měla Jihlava velkou šanci, když žádný z hráčů na ledě nedokázal dorazit volný kotouč na brankovišti. Ve 39. minutě už to bylo pro domácí ještě horší. Další gól do jihlavské brány přidal Karafiát Jiří a Dukla už to měla těžké.

V závěrečné třetině se nic nezměnilo, Jihlava s tlačila směrem dopředu s cílem zdramatizovat vývoj utkání a Zlín čekal na rychlé protiútoky. V 50. minutě byl velký závar před bránou Jihlavy a Zlín dokonce nastřelil břevno brány Kořenáře. Když už se zdálo, že se skóre zápasu měnit nebude, stačila Dukla ještě alespoň snížit. V přesilové hře se prosadil dorážkou do odkryté brány Pospíchal Ladislav. Jihlava tak nezískala ani bod po porážce 4:2 se Zlínem.

Autor reportáže: Ondřej Terber - redakce hcdukla.cz

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (Zlín): Podařilo se nám dneska vstřelit víc gólů než soupeř a to rozhodlo. Ale myslím si, že celkově jsme byli hokejovější než soupeř a zasloužili jsme si to.