Proti Pardubicím uspěli i junioři, Dynamo přehráli 4:1. Úřadovali Michalové

Po pěti porážkách zlínští junioři zabrali a zvítězili na domácím ledě proti Pardubicím. Dobrý výkon byl podpořen i střeleckými úspěchy, a to celkem čtyřmi. Z toho tři branky dali Michalové, konkrétně Gago, Kolařík a Stuchlík. Další zápas nyní aktuálně patnáctý tým tabulky DHL extraligy čeká v sobotu na domácím ledě proti Hradci Králové, úvodní buly je ve 12:30 hodin.
41.kolo, čt 18.2.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Gago (Karafiát), 18. Hořanský (Kužílek), 31. Kolařík (Strmiska, Lainka), 53. Stuchlík (Hořanský, Váňa) – 24. Velinský (Barkóci, Beran). Rozhodčí: Kika – Wesley, Goňa. Vyloučení: 3:2. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Haloda - Kosorin, Sirota, Kužílek, Váňa, Stuchlík, Gazda, Kolařík – Gago, Miko, Lainka, Dalajka, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

Klouček - Beran, Horyna, Kučera, Faltys, Procházka – Martinec, Benýšek, Panna, Hoskovec, Velincký, Barkóci, Krajňák, Dušek, Machala, Dušek, Voženílek, Růžička, Rohlík

Zlínští mohli jít do vedení hned po úvodním buly, Hořanského při přečíslení ale gólman Klouček vychytal. Když se Berani ubránili oslabení vinnou špatného střídání, mohli zase útočit. A tentokráte už úspěšně. Karafiát našel na kruhu připraveného Michala Gaga, jenž z první poslal puk do sítě. Srovnat mohl dobrou střelou Martinec, Haloda byl ale úspěšnější. A do konce první třetiny se stav měnil ještě jednou, znovu svítilo červené světlo za Kloučkem, a to když pokus Kužílka dorazil Adam Hořanský.

V úvodu prostředního dějství spálil tutovku domácí Gago, načež z protiútoku Dynamo snížilo. Velinský s Barkócim zůstali před domácím brankářem sami, přičemž celou akci nakonec gólově zakončil Radek Velinský. Poté své šance spálili hráči obou celků, Hladišovi chyběl k puku před poloprázdnou brankou krok, Horynu zase v přečíslení vychytal Haloda. Byli to tak zase ševci, kdo se prosadil. Parádní ránu od mantinelu umístil do vzdálenějšího horního růžku Michal Kolařík. Další akci domácích pro změnu zastavilo břevno. A když Zlín nevyužil ani kratší dvojnásobnou přesilovku, stav byl po čtyřiceti minutách 3:1.

Ve třetí části si domácí své vedení hlídali, soupeře do šancí nepouštěli, naopak si je sami tvořili. Vyoral sám před Kloučkem neukočíroval puk, následně zase Lainka s Kosorinem nadvakrát zblízka nepřekonali pardubického muže v masce. V 53. minutě se Zlín prosadil počtvrté, a potřetí byl u toho Michal, tentokrát Michal Stuchlík. Domácí bek si sjel až na hranici brankoviště, kde jej našel Hořanský, přičemž Stuchlík jeho nabídku z první umístil přesně pod horní tyč. Ševci se ubránili i závěrečnému oslabení, připsali si tak přesvědčivou výhru 4:1.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (Zlín): "Podali jsme velice dobrý výkon a konečně jsme také zápas okořenili našimi góly. Mužstvo si zaslouží pochvalu za předvedený výkon."

Václav Baďouček (Pardubice): "Domácí byli důraznější a dokázali potrestat naše chyby. My jsme se těžce prosazovali, soupeř vyhrál zaslouženě."