FOTO: Junioři v posledním utkání základní části získali s mistrem bod, v osmifinále je čeká Plzeň

Alespoň trochu povzbuzení do vyřazovacích bojů. V posledním kole základní části dokázali zlínští junioři obrat o bod úřadujícího mistra z Chomutova, když mu podlehli v nájezdech. V play off čeká svěřence Radka Pšurného Plzeň, třetí tým tabulky. S ním oba duely v letošní sezóně nezvládli.
46.kolo, so 5.3.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Chomutov
2:3sn
(1:2, 0:0, 1:0 - 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Horváth (Miko, Strmiska), 60. Stuchlík (Kobylík, Gago) – 1. Wágner (Blaha), 9. Petr Macháček (Kellerstein, Meliško), rozh. náj. Kellerstein. Rozhodčí: Obadal – Šimčík, Holibka. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Barvík – Kužílek, Váňa, Kobylík, Stuchlík, Gazda, Kolařík – Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Horváth, Vyoral, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Lukeš – Meliško, Páleník, Blaha, Hierman, Cestr, Hlaváček, Lidák – Wágner, Šťovíček, A.Macháček, Dimitrov, Tůma, P.Macháček, Adámek, Tupý, Kellerstein, Rindoš, Strunz.

Do zápasu vstoupili výtečně Piráti, když už po 38 sekundách hry vedli. Na kruh dostal puk František Wágner a prosadil se střelou na zadní tyč. Další branku hostů mohl přidat Šťovíček, avšak zblízka proti Barvíkovi neuspěl. Úvodní tlak Chomutova ztlumilo vyloučení Páleníka, po jeho návratu ale Severočeši znovu zapnuli. A tak v 9. minutě byl stav již o dvě trefy. Střelu Kellersteina dorazil za Barvíka Petr Macháček. Následně při přečíslení hostujícímu Adámkovi uskočil puk, na domácí straně při stejné situaci zase Hořanského pokus Lukeš kryl. Následně neuspěl Gago ani Vyoral. Zlín se ale přeci jenom prosadil. Miko předhodil do úniku puk Lukáši Horváthovi, jenž našel při kličce mezeru mezi betony Lukeše.

Na začátku prostředního dějství hráli domácí 43 vteřin pět na tři, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Váňa nepálil špatně, v oslabení zase dobře střílenou přihrávku od Gazdy neproměnil Gago. Rychlý brejk promarnil i Dalajka.

Třetí část nebyla ozdobou obran. Únik Kellersteina zastavila spojnice, podobnou situaci Adamíka už vyřešil Barvík. Na druhé straně byl sám před Lukešem Gago, z otočky ale minul branku. Poté neuspěl v úniku Miko, na druhé straně ani napodruhé neskóroval z úniku Kellerstein. V závěru dějství domácí zkusili hru bez gólmana navíc proti čtyřem Pirátům, a vyplatilo se. Mezi kruhy si sjel Michal Stuchlík a prostřelil Lukeše.

V závěru základní hrací doby však byl vyloučen Gazda a Chomutov tak hrál čtyři na tři v prodloužení. Domácí se ale ubránili a šlo se do nájezdů.

V nájezdech byli úspěšní gólmani. Jako jediný se prosadil, v tomto utkání se sečtením šancí ve třetí třetině až na potřetí Adam Kellerstein, který se prosadil střelou.

Nájezdy: I.série: Váňa -, Blaha - II.série: Kobylík -, Šťovíček - III. série: Gago -, Wágner -, IV. série: Horváth -, Kellerstein +.

Onlajn přenos zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-03-05/id/156505

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (Zlín): "Remíza je zasloužená, půl zápasu byl lepší soupeř, půl my. Mrzí mě jenom laxnost v nájezdech, jinak to bylo slušné."

Robert Kaše (Chomutov): "Momentálně nejsme v optimální formě, ale do zápasu jsme vstoupili v dobrém tempu. Dali jsme dva góly, po jednom vyloučení už jsme se ale nedostali do hry. Druhá třetina od nás nebyla moc dobrá, tam byl chaos na ledě a přemírou snahy nám to nešlo. Do třetí třetiny jsme vstoupili taky dobře, ale soupeř srovnal. V nájezdech se štěstí přiklonilo k nám."

Fotogalerie