Starší dorost přejel Opavu 12:0, Berani vyslali na branku soupeře 70 střel!

Z l í n - Exhibice domácí celku byla k vidění ve 3. kole Extraligy staršího dorostu mezi Zlínem a Opavou. Domácí vyslali na soupeřovu branku sedmdesát střel a z toho dvanáct skončilo v brance. Muž v masce Zlína kryl všech šestnáct pokusů soupeře a připsal tak na konto svému celku první nulu v letošní sezóně. Další zápas hrají mladí Berani již v sobotu, kdy od 16 hodin hostí Vítkovice.
3.kolo, pá 11.9.2015, PSG Aréna
Zlín
Opava
12:0
(3:0, 3:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 11. Dlabaja (Kotek), 13. Hefka (Václavek, Padrnos), 13. Jenáček (Kotek), 24. Krejčiřík (Kotek, Jenáček), 32. Krejčiřík (Fryšara), 33. Dlabaja (Kotek, Kowalczyk), 43. Jenáček, 44. Dvořáček (Budil), 48. Bainar (Krejčiřík), 53. Kočica (Václavek, Krejčiřík), 57. Dvořáček (Krejčiřík), 59. Václavek (Kočica, Dlabaja). Rozhodčí: Kika – Novotná, Doleček. Vyloučení: 1:6. Využití: 4:0. V oslabení: Bez. Diváci: 76. Střely na branku: 70:16 (38:5, 20:5, 12:6). Průběh utkání: 12:0.

Šimonů – Padrnos, Gába, Jenáček, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Chytil, Kočica, Dvořáček, Bainar, Krejčiřík, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Huzlík (44.Mocher) – Kupka, Lelek, Cibulka, Petrla – Fedor, Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Timko, Döhner, Adolf, Konečný, Adamczyk, Bitomský.

Domácí byli lepším celkem již od začátku zápasu, ovšem ani důraz Kenšy či střela Chytila se neujala. Opava se bránila častým vyhazováním na zakázané uvolnění, poté však šli Slezané do čtyř. Ačkoli ševci soupeře uzamkli v jeho obranné pásmu, gólem to neskončilo. To až v další přesilovce, kdy pykal Adolf. Střelu Kotka vyrazil brankář Huzlík pouze k Danielu Dlabajovi, jenž uklidil puk do sítě.

Neuběhly ani dvě minuty a Huzlík kapituloval podruhé, úspěšným střelcem se stal Vlastimil Hefka. A aby toho nebylo málo, do třetice rozvlnil síť Jakub Jenáček. Poté se nešťastně u svého brankoviště pohyboval Blecha a málem překonal vlastního brankáře. A když akci hostujícího Konečného zastavil ofsajd, šlo se do kabin za stavu 3:0 s počtem střel 38 ku pěti.

Jestli Slezané chtěli se zápasem něco udělat, určitě se někde stala chyba. Václavek sice ještě úspěšný nebyl, následná kombinace však už vyšla. Jenáček zpoza branky našel Kotka, jehož střelu ještě Huzlík vyrazil, ale jen k pohotovému Vojtěchu Krejčiříkovi.

Následně sice byli hosté mírně aktivnější a puk se dostal i k brankáři Šimonů, to však nebylo nic platné. Ke kotouči se dostal opět Vojtěch Krejčiřík, vymíchal Huzlíka a zakončoval do prázdné branky. Neuběhla ani minuta a již to bylo 6:0. Kapitán Daniel Dlabaja dostal puk k tyčce a poslal jej pod víko. Na konci druhé části fauloval Fryšara, Opava ale v početní výhodě nic nevymyslela.

Třetí část bylo ze strany ševců mučení neviňátek. Když krátce po sobě Petrla i Adamczyk dostali menší trest za zdržování hry, domácí měli dlouhou dvojnásobnou přesilovku. A tu využil Jakub Jenáček, jenž natáhl na kruhu a kotouč usadil přesně. Následná klasická přesilovka byla zužitkována taktéž. Střelu Budila vyrazil Huzlík vedle sebe, kde kus černé gumy zametl do branky Kryštof Dvořáček a vyhnal gólmana Opavy na střídačku.

Další možnost měl Kočica, sám před střídajícím Mocherem se ale prosadit nedokázal. To se však už nedá říci o Viktoru Bainarovi. Sotva na trestnou lavici hostující Kupka usedl, už se vracel na led. Střelu Jonáše Kočicy totiž zastavila až síť. Snížení mohlo nastat po chybě domácí obrany, brankář Šimonů ale pohotově zasáhl. A když se do konce zápasu prosadil ještě jednou Kryštof Dvořáček a následně Jan Václavek, Opava byla za závěrečnou sirénu velice ráda.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): "Samozřejmě, není to soupeř, který by nás prověřil, ale hráče jsem chválil za předvedenou hru. Hráli to, co jsme si řekli a byli produktivní, což je důležité do dalších zápasů, že si věří dávat branky."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín