Starší dorostenci přišli v závěru o vedení a padli v prodloužení

V 5. kole NOEN extraligy starších dorostenců zavítali svěřenci Roberta Svobody na led Olomouce. Vyrovnané utkání, kde rozhdovaly především přesilové hry nakonec dospělo až do prodloužení, kde se radovali domácí hráči.
5.kolo, pá 18.9.2015
Olomouc
Zlín
4:3p
(1:0, 1:2, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Zabloudil (Říčka, Cach), 35. Beutl (Zabloudil, Cach), 59. Hajšman (Štreit), 61. Říčka – 21. Bainar (Kotek), 35. Hefka (Dvořáček), 58. Václavek (Kočica, Padrnos). Rozhodčí: Cik – Doležel, Šimčík. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3 pr.

Schejbal – Dajčar, Murla, Štreit, Beutl, Holiš, Rutar, Galvas – M. Urban, M. Zabloudil, Husták, Podlaha, Řečinský, Beier, Pěchy, Skopal, Cach, Hajšman, Machálek, Říčka.

Huf – Padrnos, Gába, Klauda, Janošek, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Dobiáš, Blažek, Václavek, Kočica, Dvořáček, Bainar, Krejčiřík, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Prvních pár minut zápasu pátého kola NOEN extraligy staršího dorostu mezi Olomoucí a Zlínem ovládali hostující hráči. Schejbalovi a olomoucké obraně přidělávali pořádné starosti. Ve čtvrté minutě se ale do útoku prohnal Beier. Domácí útočník ale trefil jen horní tyčku brankové konstrukce. První početní výhodu si vyzkoušeli hosté, úspěšní v ní však nebyli. Přestože i dál měli více ze hry Ševci, z prvního gólu se radovali Kohouti, když Hufa překonal Matěj Zabloudil.

Ani domácí si ale v početní výhodě nevedli lépe. Blízko ke srovnání měl Dvořáček, který prokličkoval k olomoucké bráně ze středního pásma, těsně před svatyní Kohoutů ale nemířil přesně. O chvíli později si však Hanáci vybrali pořádnou porci štěstí. Střela Václavka se totiž několikrát odrazila, prošla brankovištěm a kotouč zůstal volný před odkrytou bránou. Dorážejícího Krejčiříka ale stihli domácí včas zastavit.

Vstřelený gól jako by Kohouty probudil, a tak přidali na aktivitě. Huf měl během dalších minut první periody o zábavu rozhodně postaráno. V první minutě druhé třetiny se však radovala modro-žlutá střídačka, když se Viktor Bainar dostal až před bránu Schejbala a prostřelil olomouckého brankáře. Záhy po vstřelené brance se však museli Ševci znovu bránit. Olomouckým ale početní výhoda dlouho nevydržela a na trestnou se poroučel i jeden z domácích.

Naopak hosté zůstávali aktivní, a tak se ani Schejbal v bráně nenudil. V polovině utkání si Zlínští znovu zahráli přesilovku, ani tuto se jim ale využít nepodařilo. Chvíli po návratu Zabloudila z trestné se právě olomoucká sedmička dostala do útoku a před bránou poslala puk kapitánovi Kohoutů, a to Vítězslavu Beutlovi, který dostal kotouč až za záda hostujícího gólmana.

Jenže jen třináct vteřin na to mířil přesně i zlínský Vlastimil Hefka, a tak bylo znovu srovnáno. Ve třetí třetině si slibnou šanci vypracoval Skopal, který se podél levého hrazení prohnal do útoku a zkusil překvapit zlínského brankáře. Huf měl ale betony na svém místě. Ve dvaapadesáté minutě hasili požár před brankou domácí. Ševci si těsně před brankovištěm párkrát přihráli a Krejčiřík byl u pravé tyčky připraven zakončit, zlínskému útočníkovi se ale nepodařilo zpracovat puk včas.

Pár minut před koncem šly oba týmy za menší strkanici před bránou do čtyř. Situace, kdy bylo o jednoho hráče v poli méně, lépe vyšla hostům, kteří zásluhou Jana Václavka přidali třetí branku a poprvé v utkání vedli. Těsně před závěrečnou sirénou se ale znovu otevřela dvířka na zlínskou trestnou lavici a Kohouti poprvé v zápase využili přesilovou hru, když se trefil Dominik Hajšman.

Protože základní hrací doba o vítězi nerozhodla, muselo následovat pětiminutové prodloužení. Hanákům však stačilo pouhých šestnáct vteřin a bylo rozhodnuto. Patrik Říčka se dostal do samostatného úniku, rozhýbal Hufa a poslal kotouč k bližší tyči. Velmi rychle tak bylo rozhodnuto o tom, že dva body zůstanou v Olomouci.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (HC Olomouc): "Zatím jsem nadšený. Kluci se snaží, bojují a musím říct, že už je to takové hokejové. Myslím, že to byla se Zlínem naprosto vyrovnaná partie. V Třinci měli domácí navrch, ale kluci hráli disciplinovaně a podařilo se nám vyhrát. Určitě jsme si proti Zlínu nezasloužili prohrát, takže se dá říct, že to byla spravedlivá remíza. Bylo to i se štěstím a za dva body jsme rádi."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín