Starší dorost má za sebou šestibodový víkend, po Porubě poslal ke dnu i Vsetín

Zlínští starší dorostenci načali druhou čtvrtinu základní části vítězně, na ledě Vsetína zvítězili vysoce 8:0. Aktivnější byli i ve střelbě, konečný počet je 56:17. Aktuálně jsou mladí Berani se šestnácti body na čtvrté příčce se ztrátou pěti bodů na vedoucí Oceláře z Třince. Další utkání čeká tým trenéra Roberta Svobody v pátek doma proti Třinci, úvodní buly je naplánováno na 15 hodin.
8.kolo, so 26.9.2015, Zimní stadion Na Lapači
Vsetín
Zlín
0:8
(0:3, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 9. Bainar (Mikulec, Kočica), 10. Václavek (Padrnos), 11. Mikulec (Bainar, Janošek), 27. Fryšara (Dlabaja), 45. Kowalczyk (Fryšara, Dlabaja), 53. Kočica (Bainar, Václavek), 56. Kočica (Dlabaja, Václavek), 57. Kowalczyk (Bainar, Fryšara). Rozhodčí: Netopil – Kucián, Hanzlík. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: Bez. Diváci: 105. Střely na branku: 17:56. Průběh utkání: 0:8.

Sachr (10.Herman) – Pařízek, J.Weintritt, Kollár, Augustin, Richter – Dostál, Koňařík, Hrňa, M.Weintritt, Čechmánek, Šušeň, Humplík, Kovář, Vilém, Najvar

Huf – Padrnos, Gába, Dluhoš, Janošek, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Kočica, Bainar, Krejčiřík, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja

Střelecký účet zápasu načal v 9. minutě Viktor Bainar, za dalších 40 sekund se prosadil Jan Václavek a za další minutu už nového muže v brankovišti Vsetína prostřelil Jan Mikulec. "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, diktovali jsme tempo a vstřelili tři branky," pověděl po utkání kapitán Beranů Daniel Dlabaja. Poté jsme se ale přizpůsobili hře Vsetína a značně polevili. Naštěstí jsme přečkali nějaké šance soupeře a do kabiny šli s tříbrankovým vedením," řekl sedmnáctiletý forvard.

Ve druhé třetině byla k vidění jen jedna trefa, ve 27. minutě mířil do černého zlínský Štěpán Fryšara. "To byl velmi důležitý gól. O přestávce nás totiž trenér upozorňoval, že kdybychom dostali branku, mohli jsme mít problémy," pověděl Dlabaja, jenž u této trefy asistoval. "Když jsem byl v útočné třetině s pukem, soupeř na mě vyjel, naštěstí jsem si jej ale obhodil a poslal puk k Fryškovi (pozn. Fryšara), který se v takových situacích nemýlí," řekl hráč s číslem 91.

Ve třetí části už to bylo ze strany žlutomodrých mučení neviňátek. Přesilovou hru zužitkoval Daniel Kowalczyk, v 53. a následně v 56. minutě se prosadil Jonáš Kočica. O minutu později zasadil poslední úder do po dnešním utkání pořádně zničené vsetínské sítě opět Daniel Kowalczyk. "V poslední části nám nebylo o naší výhře pochyb, ale mohli jsme být z naší strany více efektivnější. Trápí nás koncovka," uznal dnes tříbodový kapitán Dlabaja.

Po osmi odehraných zápasech mají zlínští starší dorostenci na kontě 16 bodů, což je řadí na čtvrtou příčku. Doposud ztratili body v Třinci (3:4), v Olomouci (3:4 po prodloužení) a doma s Vítkovicemi (0:3). "Mám rozpačité pocity. Herně si myslím, že až na zápas s Havířovem je to dobré, ale výsledkově to máme horší. Dobré zápasy jsme odehráli s Třincem i Vítkovicemi, ale nedokázali jsme proměnit šance. V Olomouci jsme si zase zápas ztratili vlastními chybami. Máme postupné cíle a teď se musíme dostat do první čtyřky, ale víme, že to nebude úplně jednoduché. Je tu hodně dobrých týmů a pokud budeme pokračovat v této hře, začne nám to tam padat a nemám o výsledky strach," nastínil Dlabaja.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín